Kenneth Branagh és Robin Wright a filmvilág kiválóságai

Jane Campion, Kenneth Branagh és Robin Wright is díjat kap a novemberi Stockholmi Filmfesztiválon.

Forrás: MTI2021. 10. 14. 12:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi filmfesztivál tiszteletbeli Bronz Ló díját Jane Campion és Robin Wright november 18-án, Kenneth Branagh pedig november 20-án veszi át. Campion életműdíjban részesül, Wright és Branagh pedig a filmvilág kiválóságaként kapja meg az elismerést.

A november 10. és 20. között zajló nemzetközi filmmustrára branagh belfast című új filmjét kíséri el.

Levetítik az Oscar-díjas új-zélandi Campion A kutya karmai között című westernjét is. Továbbá Wright Land című produkcióját is láthatja a fesztiválközönség.

A The Hollywood Reporter cikkében kiemelik, hogy a fesztiválon vetített alkotások 43 százalékát készítették női rendezők.

A programban a fesztiválszezon olyan kiemelkedő filmjei is szerepelnek, mint Leos Carax Cannes-ban díjazott, annette című zenés filmje, Pablo Larrain Diana hercegnőről szóló, Spencer című drámája vagy Paolo Sorrentino Isten keze című önéletrajzi ihletésű filmje.

A Bronz Ló a világ legnehezebb filmes díja: a svéd folklórból vett állatfigura, amelyet 1990 óta évente ítélnek oda, 7,3 kilogrammot nyom. A fesztiválon hét kategóriában Alumínium Ló díjat is kiosztanak - olvasható a fesztivál honlapján.

Borítókép: Kenneth Branagh brit rendező. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.