időjárás 4°C Lukács 2021. October 18.
logo

Kenneth Branagh és Robin Wright a filmvilág kiválóságai

Forrás: MTI
2021.10.14. 12:01
Kenneth Branagh és Robin Wright a filmvilág kiválóságai

Jane Campion, Kenneth Branagh és Robin Wright is díjat kap a novemberi Stockholmi Filmfesztiválon.

A svédországi filmfesztivál tiszteletbeli Bronz Ló díját Jane Campion és Robin Wright november 18-án, Kenneth Branagh pedig november 20-án veszi át. Campion életműdíjban részesül, Wright és Branagh pedig a filmvilág kiválóságaként kapja meg az elismerést.

A november 10. és 20. között zajló nemzetközi filmmustrára branagh belfast című új filmjét kíséri el.

Levetítik az Oscar-díjas új-zélandi Campion A kutya karmai között című westernjét is. Továbbá Wright Land című produkcióját is láthatja a fesztiválközönség.

A The Hollywood Reporter cikkében kiemelik, hogy a fesztiválon vetített alkotások 43 százalékát készítették női rendezők.

A programban a fesztiválszezon olyan kiemelkedő filmjei is szerepelnek, mint Leos Carax Cannes-ban díjazott, annette című zenés filmje, Pablo Larrain Diana hercegnőről szóló, Spencer című drámája vagy Paolo Sorrentino Isten keze című önéletrajzi ihletésű filmje.

A Bronz Ló a világ legnehezebb filmes díja: a svéd folklórból vett állatfigura, amelyet 1990 óta évente ítélnek oda, 7,3 kilogrammot nyom. A fesztiválon hét kategóriában Alumínium Ló díjat is kiosztanak - olvasható a fesztivál honlapján.

Borítókép: Kenneth Branagh brit rendező. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Ezek is érdekelhetik