Michael Caine úgy vonul nyugdíjba, hogy még ő sem tud róla

Pénteken bombaként robbant a hír az amerikai sajtóban, hogy Michael Caine az angol színjátszás két Oscar-díjjal, Golden Globe-, BAFTA- és Emmy-díjakkal kitüntetett színészkiválósága elérkezettnek látja az időt a nyugdíjazására – olvasható a Hirado.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 10. 18. 13:14
Caine, Michael
Cannes, 2015. mjus 20. Michael Caine brit sznsz a versenyprogramban fut Ifjsg (Youth) cm filmjnek bemutatja alkalmbl tartott sajttjkoztatn a 68. Cannes-i Nemzetkzi Filmfesztivlon 2015. mjus 20-n. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo) Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagy csak tudta, de nem sejtette, ahogyan Sylvester Stallone az Oscárban? Nem, erről szó nincs, szokásos hollywoodi pletykáról van szó csupán, melyet egy nappal a hír elterjedése után maga Caine cáfolta Twitter oldalán, sőt a Varietynek is megerősítette, nem tervezi a visszavonulást.

Caine persze azért picit hibás a dologban, ugyanis korábban a BBC rádió Kermode and Mayo’s Film Review műsorában a Best Sellers című vígjátékáról így nyilatkozott:

Elég vicces, hogy ez lett az utolsó szerepem, de tényleg. Hisz két éve nem dolgoztam és a gerincemmel is problémák vannak, ami kihat a lábamra is, nem igazán tudok járni.

Ebből persze sokan arra következtettek, hogy Caine nem is vállal több munkát. Az igazság az azonban, hogy két forgatókönyvvel is megkeresték a 88 éves sztárt, így aztán a jövőben akad majd munkája, ha a pandémia idején lazíthatott is.

Ami a nyugdíjazást illeti, több mint 50 évig keltem hatkor, hogy forgatni induljak, és még nem dobtam ki az ébresztőórámat.

- nyilatkozta a színész a Varietynek, majd ezt Twitter oldalán is nyomatékosította.

Nem vonultam vissza, de ezt sokan nem tudják.

A színész 1972-es budapesti látogatásakor. Fotó: MTI/Bara István

Első Oscar-díját a legjobb mellékszereplő kategóriában Woody Allen Hannah és nővéreiben nyújtott alakításának köszönhette 1986-ban. A kilencvenes években sem volt kevésbé tevékeny, a Little Voice, Az Árvák hercege és A csendes amerikai című filmekben alkotott maradandót.

Ezután olyan kasszasikerek következtek, mint a Christopher Nolan rendezte A sötét lovag, az Eredet és A sötét lovag – Felemelkedés, valamint a Szemfényvesztők első és második rész, a Kingsman: A titkos szolgálat, a Vén rókák és a Tenet.

Gazdag pályafutása során több mint 130 filmben szerepelt. 2000-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, a brit nemesek közé apja iránti tiszteletből Sir Michael Micklewhite néven vonult be.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Michael Caine brit színész (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.