Filmes kellékek ihlették a sztárépítész legújabb munkáját

A filmezés kellékei ihlette toronyépületeket tervezett Daniel Libeskind amerikai sztárépítész Potsdamnak, ahol a világ legrégibb és Európa legnagyobb filmstúdiója működik – írja az Origo

Forrás: origo.hu2021. 11. 15. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75 éves Libeskind egy 61 méter magas irodatornyot tervezett, amelyet négy 24-41 méter magas épület vesz körbe.

A Babelsbergi Filmstúdió és egy filmes élménypark tőszomszédságába megálmodott Media City lendületes vonalú, új épületeinek formáját a filmezés kellékei: filmtekercsek, fényképezőgép-reteszek és objektívek ihlették.

Az építész a tervek pénteki bemutatóján hangsúlyozta, hogy a babelsbergi stúdióban már jóval Hollywood előtt elkezdődött a filmgyártás.

A Babelsbergi Filmstúdió a világ legöregebb stúdiója, 1912-ben kezdte meg működését.

 A Libeskind tervezte toronyházakban 94 ezer négyzetméternyi irodaterületet alakítanak ki, ahol mintegy 5000 munkahely jön létre. Az átadásra körülbelül hat év múlva kerülhet sor a kivitelező KW-Development építési vállalkozója szerint.

A beruházás a helyi híradások szerint mintegy 300 millió euróba (110 milliárd forintba) kerül majd. Libeskind tervezte a 2001-ben átadott berlini Zsidó Múzeumot, és ő tervezhette újra a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban elpusztult New York-i Világkereskedelmi Központot is.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.