A pandémia kezdete óta elsőként a Pókember ért el egymilliárd dollár bevételt

A koronavírus-járvány kezdete óta bemutatott filmek közül elsőként a Pókember: Nincs hazaút globális bevétele lépte át az egymilliárd dollárt.

Forrás: MTI2021. 12. 27. 15:45
Premier of Spiderman No Way Home in Guadalajara Mexico
epa09644436 Fans arrive to see the premiere of the movie 'Spiderman No Road Home', in Guadalajara, Jalisco state, Mexico, 16 December 2021. The film, played by American actor Tom Holland, is part of the fourth phase of the Marvel Cinematic Universe, and is the third film of the arachnid superhero. EPA/Francisco Guasco Fotó: Francisco Guasco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 467 millió dolláros bevétel folyt be, további 587,1 millió dollár értékben külföldön váltottak jegyet a Marvel és a Sony szuperhősös filmjére, így a bevétel elérte az 1,054 milliárd dollárt.

Milliárdos bevételt legutóbb a Star Wars: Skywalker kora hozott 2019-ben.

A Pókember-trilógia harmadik része 12 nap alatt lépte át az egymilliárd dolláros küszöböt, a harmadik legrövidebb idő alatt a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború után, holtversenyben a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő-vel, ráadásul a napjaink legnagyobb mozipiacának számító Kína nélkül.

A Pókember: Nincs hazaút forgalmazásának második hetében, a karácsonyi hétvége erős versenyében is 81 milliós dolláros jegyárbevételt hozott az észak-amerikai piacon.

Az eltelt két pandémiás évben eddig a Nincs idő meghalni című James Bond-film vezette a globális bevételi listát 774 millió dollárral.

Borítókép: mexikói rajongók a Pókember: Nincs hazaút című film bemutatóján (Fotó: EPA/Francisco Guasco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.