Frank Sinatra szobrot kapott szülővárosában + videó

Életnagyságúnál nagyobb szobrot kapott a legendás amerikai énekes, Frank Sinatra szülővárosában, Hobokenben születésének 106. évfordulója alkalmából.

Forrás: MTI2021. 12. 13. 13:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bronzból készült emlékművet vasárnap avatták fel Sinatra lánya, a 73 éves Tina Sinatra jelenlétében a New Jersey-beli városban, a Hudson-folyó vízpari sétányán. A legfiatalabb Sinatra-lány felidézte édesapja pályafutását, és mesélt hobokeni gyermekkoráról is.

Carolyn Palmer szobra a mosolygó Sinatrát klasszikus pózban ábrázolja egy lámpaoszlopnak támaszkodva, egyik keze a zsebében, a másik a kalapja karimáján.

Sinatra – akinek leghíresebb számai között szerepelt a New York, New York, a Strangers In The Night és a My Way – 1915. december 12-én született Hobokenben. Zenei pályafutása az 1930-as években kezdődött. Több százmillió példányban keltek el lemezei, nyolc Grammy-díjat kapott. Csaknem 60 filmben is láthatta a közönség, 1954-ben a Most és mindörökké című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. 1998. május 14-én, 82 éves korában halt meg Los Angelesben.

Borítókép: Frank Sinatra (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.