Óriási szélvihar csapott le Ördög Nóráék kisboltjára

Az ország egész területén éreztette magát a tegnapi vihar, de a széllökések a Dunántúlon voltak a legerősebbek – írja a Ripost.

Forrás: ripost.hu2021. 12. 13. 10:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a viharos széllökések miatt országszerte több, köztéren felállított karácsonyfa felborult, sőt, volt olyan helyszín, ahol élőt fát csavart ki a földből az orkánerejű szél. A szélsőséges időjárási jelenség a Balatonnál éreztette legerősebben hatását, a tűzoltók rengeteg riasztást kaptak ebből a körzetből.

Ördög Nóráék, akik Balatonakarattyán működtetnek egy kisboltot, bizonyára sokáig fogják emlegetni a tegnapi napot, ugyanis éppen csak megúszták a tragédiát. Az üzletük elé felállított karácsonyfát ugyanis annyira megtépázta a vihar, hogy a feldíszített fa megdőlt.

Szerencséjükre a fenyőfát felállításakor több irányból is kifeszítették. S bár az orkánszerű széllökésekben az erős kötelek sem tudták a fát fixen a helyén tartani, az előzetes biztonsági intézkedésnek köszönhetően Nóriék elkerülték a komolyabb bajt.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Ördög Nóra (Fotó: TV2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.