Süsü, a sárkány és Vidnyánszky Attila is üzent a Kossuth rádió hallgatóinak

A Nemzeti Színház színművészei egy-egy személyes videóüzenetben mesélnek karácsonyhoz fűződő emlékeikről, szokásaikról, és a népi hagyományokat is felelevenítik – írja a Híradó.hu.

2021. 12. 16. 10:25
Budapest, 2018. április 17. A Süsü, a sárkány címû bábfilmsorozat eredeti bábfigurái: Sárkányfûárus, Királyfi és Süsü az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának kiállítótermében 2018. április 17-én. A bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a mese forgatókönyvét a Nemzet Mûvésze díjjal kitüntetett Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas író, költõ írta. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges adventi készülődést tartanak a fővárosi Nemzeti Színházban, amiről a Kossuth rádió Kalendárium című műsora készített riportot.

A beszélgetés ITT hallgatható vissza.

Hogy senki se maradjon ilyenkor egyedül, és mindenkihez eljusson az adventi várakozás erőt adó üzenete, a teátrum színművészei egy-egy személyes videóüzenetben mesélnek karácsonyhoz fűződő emlékeikről, szokásaikról, és a népi hagyományokat is felelevenítik, amelyek a színház honlapján nézhetők meg.

Mi magyarok összetartozunk, ragaszkodunk kultúránkhoz, hagyományainkhoz, ahhoz az élethez, amelyet kialakítottunk itt magunk körül, a szokásainkhoz, rítusainkhoz, kereszténységünkhöz

– áll Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának videóüzenetében.

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád szép a lovad. Mi szél hozott mondsza’ erre? S mi vajon a szíved terve? Szép vagy mint a rózsa szál, ó te kedves királylány” – mondta Süsü, a sárkány szavaival a karácsonyi üzenetét minden hallgatónak Bodrogi Gyula színművész, majd folytatta:

Szép, kellemes ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánok mindenkinek. A legfontosabb, hogy béke legyen. Ez egy gyönyörű, pici ország, vigyázni kell rá.

Az eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: A Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat eredeti bábfigurái: Sárkányfűárus, Királyfi és Süsü az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának kiállítótermében 2018. április 17-én. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.