időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Bodrogi Gyula első hallásra beleszeretett Törőcsik Mariba

Forrás: origo.hu
2021.11.25. 19:11 2021.11.25. 20:22
Bodrogi Gyula első hallásra beleszeretett Törőcsik Mariba

November 23-án lett volt 86 éves Törőcsik Mari, aki idén áprilisban hunyt el. Halálát a mai napig nem tudja elfogadni Bodrogi Gyula, akivel barátságuk házasságuk felbomlása után is megmaradt. Erről és megismerkedésük történetéről is mesélt a Librettóban a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész – írja az Origó.

– A színészetet nem lehet tanulni, a színészetet gyakorolni lehet. Lehet tanítani, hogy szebben beszéljen, jobban mozogjon, de magát a színészetet nem, az benne van az emberben, ha van. Törőcsik Mari saját magát adta, és az mindig úgy tűnt, mintha pontosan rá írták volna – mondta Törőcsik Mari színészi nagysága kapcsán Bodrogi Gyula.

– Amikor először láttam őt, egy népdalt énekelt a főiskolán. Én már ekkor egy nagyon nagy színésznőt láttam. Én beleszerettem, aztán az osztálytársak is beleszerettek, és az ország is beleszeretett. Részemről első hallásra szerelem volt – vallotta be a Librettó stúdiójában a Nemzet Színésze, aki Törőcsik Mari második férje volt. Bár házasságuk nyolc év után felbomlott, szoros barátságuk mindvégig megmaradt. – Mindig hívtuk egymást telefonon. Nem hiszem el, hogy nincs többet, az az érzésem, hogy most csak hanyagságból nem hívom, de ő van – mondta, felidézve kapcsolatukat Törőcsik Mari születésnapja kapcsán az M5 kulturális csatorna műsorában.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Bodrogi Gyula (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)