időjárás 11°C Dezső 2022. május 23.
logo

Harry herceg beperelné a brit kormányt

Forrás: Hiradó.hu
2022.01.18. 15:03
Harry herceg beperelné a brit kormányt

Harry herceg úgy gondolja, hogy továbbra is jár neki és családjának a rendőri védelem, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik – írja a Hiradó.hu.

Harry herceg bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróságon, mivel azt szeretné ha rendőrök vigyáznának rá és családjára, amikor az Egyesült Királyságba utazik, ennek költségeit is állná.

Sussex hercege, miután 2020-ban visszalépett a királyi tisztségtől, elveszítette azt a lehetőségét, hogy a brit rendőrség az adófizetők terhére biztosítsa védelmét – adta hírül a Daily Mail.

A bírósági felülvizsgálati kérelmet egy 2021 júliusában történt incidens után, szeptemberben nyújtották be, amikor Londonban fotósok üldözőbe vették a herceg autóját, miután egy jótékonysági eseményről távozott.

Jogi képviselője nyilatkozatában elmondta, hogy Harry herceg már 2020 januárjában – amikor a királynővel tárgyaltak Sussex hercegének jövőbeli szerepéről Sandringhamben – felajánlotta, hogy saját maga fizetne a brit rendőri védelemért, azonban az ajánlatot elutasították.

Sussex hercege azzal érvelt, családjával szeretnének Nagy-Britanniába hazalátogatni, azonban ehhez biztosítania kell védelmüket, saját testőrei azonban szerinte nem nyújtanak kellő védelmet, mert például nem férnek hozzá a hírszerzés adataihoz.

A jogi képviselő kiemelte, hogy Harry herceg életre szóló biztonsági kockázatot örökölt születéskor. Továbbra is a hatodik a trónszerzési sorban. Bár az intézményben betöltött szerepe megváltozott, a királyi család tagjaként profilja nem.

A téma nagyon megosztja a közvéleményt, sokak szerint Harry amikor Amerikába költözött a családjával elfogadta, hogy ez a fajta biztonsági háló már nem jár neki, mások szerint azonban csak így lehetnek teljesen biztonságban.

Harry herceg és Meghan kislánya, Lilibet most hét hónapos, és eddig még nem találkozott dédnagyanyjával, a királynővel, nagyapjával, a walesi herceggel és a család többi tagjával. A pár kisfia, Archie májusban lesz hároméves.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia érkezik az Endeavour Alapítvány évenkénti díjátadó ünnepségére a londoni City polgármesteri rezidenciájára, a Mansion House-ba 2020. március 5-én (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)