Harry herceg beperelné a brit kormányt

Harry herceg úgy gondolja, hogy továbbra is jár neki és családjának a rendőri védelem, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik – írja a Hiradó.hu.

Forrás: Hiradó.hu2022. 01. 18. 15:03
HARRY herceg
London, 2020. március 6. Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia érkezik az Endeavour Alapítvány évenkénti díjátadó ünnepségére a londoni City polgármesteri rezidenciájára, a Mansion House-ba 2020. március 5-én. Harry herceg és felesége, Meghan sussexi hercegnõ elõször jelent meg együtt hivatalos rendezvényen, amióta március végén visszaléptek a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepüktõl. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry herceg bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróságon, mivel azt szeretné ha rendőrök vigyáznának rá és családjára, amikor az Egyesült Királyságba utazik, ennek költségeit is állná.

Sussex hercege, miután 2020-ban visszalépett a királyi tisztségtől, elveszítette azt a lehetőségét, hogy a brit rendőrség az adófizetők terhére biztosítsa védelmét – adta hírül a Daily Mail.

A bírósági felülvizsgálati kérelmet egy 2021 júliusában történt incidens után, szeptemberben nyújtották be, amikor Londonban fotósok üldözőbe vették a herceg autóját, miután egy jótékonysági eseményről távozott.

Jogi képviselője nyilatkozatában elmondta, hogy Harry herceg már 2020 januárjában – amikor a királynővel tárgyaltak Sussex hercegének jövőbeli szerepéről Sandringhamben – felajánlotta, hogy saját maga fizetne a brit rendőri védelemért, azonban az ajánlatot elutasították.

Sussex hercege azzal érvelt, családjával szeretnének Nagy-Britanniába hazalátogatni, azonban ehhez biztosítania kell védelmüket, saját testőrei azonban szerinte nem nyújtanak kellő védelmet, mert például nem férnek hozzá a hírszerzés adataihoz.

A jogi képviselő kiemelte, hogy Harry herceg életre szóló biztonsági kockázatot örökölt születéskor. Továbbra is a hatodik a trónszerzési sorban. Bár az intézményben betöltött szerepe megváltozott, a királyi család tagjaként profilja nem.

A téma nagyon megosztja a közvéleményt, sokak szerint Harry amikor Amerikába költözött a családjával elfogadta, hogy ez a fajta biztonsági háló már nem jár neki, mások szerint azonban csak így lehetnek teljesen biztonságban.

Harry herceg és Meghan kislánya, Lilibet most hét hónapos, és eddig még nem találkozott dédnagyanyjával, a királynővel, nagyapjával, a walesi herceggel és a család többi tagjával. A pár kisfia, Archie májusban lesz hároméves.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia érkezik az Endeavour Alapítvány évenkénti díjátadó ünnepségére a londoni City polgármesteri rezidenciájára, a Mansion House-ba 2020. március 5-én (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.