Díjat kapott Tokióban a Hadik-film alkotóinak 1848/49-es tévéfilmje

Szikora János koncepciós perbe fogott papokról szóló tévéfilmje, az 1848-49-es szabadságharc leverését követően játszódó Ítélet és kegyelem nyert díjat egy japán filmfesztiválon – olvasható az Origo cikkében.

2022. 04. 16. 18:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokyo International Monthly Film Festival legjobb játékfilmnek járó díját kapta meg Szikora János (a Hadik, a leghuszárabb huszár rendezője) történelmi tévéfilmje. A Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek együttmüködését célzó pályázatának keretében létrejött alkotás az 1848-as szabadságharc leverésének egy kevésbé közismert epizódját örökíti meg. A filmben Gáspár Sándor és Imre Krisztián falusi lelkészeket alakítanak, akiket az osztrák katonák letartóztatnak, majd koncepciós perben elítélnek a forradalmárok segítésének vádjával.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Jelenet a filmből (Fotó: YouTube)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.