Megvehető Kurt Cobain kedvenc gitárja

Ezen a hangszeren játszott a Smells Like Teen Spirit klipforgatásán.

Forrás: MTI2022. 04. 12. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalapács alá kerül Kurt Cobain kék gitárja egy májusi New York-i árverésen. A Nirvana egykori frontembere ezzel látható a zenekar Smells Like Teen Spirit című videójában.

Ez az egyik legikonikusabb gitár, amit valaha aukcióra bocsátottunk. Az 1969-es Mustang Fender gitár Kurt Cobain egyik kedvenc hangszere volt

mondta Martin Nolan, a Julien’s Auctions ügyvezető igazgatója a Beverly Hillsben tartott bemutatón.

Az árverést május 20-22-én tartják New Yorkban és online is. 

További Sztárvilág híreink

Az amerikai aukciósház várakozásai szerint Cobain egykori kék gitárjának licitje egészen 800 ezer dollárig (278,7 millió forintig) is felmehet. A hangszer értékét növeli, hogy az eredeti tokban és pánttal kerül kalapács alá. Az aukciósház közlése szerint a gitár 1994-től, azaz Kurt Cobain halála óta a családjánál volt.

A gitár eladásából befolyó összeg egy részét jótékony célra, mentális betegségben szenvedők javára utalja át a Julien’s Auctions. Az árverésen Cobain néhány további relikviáját is aukcióra bocsátják; 

köztük van a gitáros Michael Jacksonról készített képe, valamint egyik autója, egy 1965-ös Dodge Dart is, 

utóbbi a várakozások szerint 400 és 600 ezer dollár (mintegy 140 és 200 millió forint) közötti összegért kelhet el.

Borítókép: Kurt Cobain Fender Mustang gitárja (Fotó: Julien’s Auctions)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.