Valakinek négyszázezer eurót ért Noel Gallagher gitárja

Átszámítva mintegy 150 millió forintot fizettek egy keddi párizsi árverésen az Oasis vezető gitárosának, Noel Gallaghernek legendás, az együttes feloszlását szimbolizáló gitárjáért.

Forrás: MTI2022. 05. 18. 9:53
Gallagher, Noel
Budapest, 2016. augusztus 15. A brit Noel Gallagher együttese, a Noel Gallagher's High Flying Birds koncertjén a budapesti Hajógyári-szigeten a 24. Sziget fesztivál negyedik napján, 2016. augusztus 15-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Drouot aukciósház közleménye szerint az illetékeket is beleszámítva 385 500 euróért (148,5 millió forint) vitték el a kultikus hangszert, amely a hagyomány szerint az ünnepelt banda feloszlásának estéjén tört darabokra, szimbolizálva a szakítást. A vevő kilétét nem közölték.

Az együttes 2009-ben, hetek óta tartó belső viszályok után az utolsó pillanatban fújt le egy párizsi koncertet, nem sokkal később pedig Noel Gallagher bejelentette kilépését a zenekarból, mondván, hogy egy napig sem képes tovább együtt dolgozni testvérével, Liam Gallagherrel.

A szakítást megelőző veszekedés során Liam állítólag darabokra törte Noel gitárját, egy vérvörös Gibson ES–355-öt, amelyet később helyreállítottak.

A gitár kikiáltási ára 150 ezer euró volt, végül a becsült leütési ár alsó határán, 300 ezer euróért kelt el. 85 ezer eurót a járulékos költségek tesznek ki.

Borítókép: A brit Noel Gallagher együttese, a Noel Gallagher’s High Flying Birds koncertjén a budapesti Hajógyári-szigeten a 24. Sziget fesztivál negyedik napján, 2016. augusztus 15-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.