Elhunyt az „örök maffiózó”

79 éves korában elhunyt Tony Sirico amerikai színész, akinek legismertebb szerepe a Maffiózók Pauli Walnutsa volt – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 07. 09. 17:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész halálhíréről a testvére, Robert Sirico számolt be a Facebook-oldalán.

„Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy »Tony« július 8-án reggel elhunyt. A Sirico család nagyra értékeli a részvétnyilvánításokat, de kéri a nyilvánosságot, hogy továbbra is tartsa tiszteletben a magánéletét a gyász idején” – olvasható a bejegyzésben.

„Tony a floridai Fort Lauderdale-ben lévő idősek otthonában hunyta le örökre a szemét” − közölte Bob McGowan, aki huszonöt éven keresztül volt a színész menedzsere.

A halál okát viszont nem közölte, annyi azonban köztudott, hogy Sirico az utóbbi években demenciában szenvedett − írta a The Hollywood Reporter.

Sirico 1942-ben született New Yorkban, eredetileg nem színésznek készült, a törvénnyel pedig nem csak a filmvásznon került összetűzésbe. A színészet akkor kezdte el érdekelni, amikor egyik börtönbüntetése alkalmával a fogdát meglátogatta egy színitársulat. Az elkövetkező évtizedekben a neve szinte egybeforrt az alvilági figurákkal – írta róla az IndieWire.

Az 1974-es Crazy Joe című drámában debütált, szerepelt többek között a Cop Land című nagy sikerű bűnügyi drámában is és gyakran dolgozott együtt Woody Allennel.

Játszott Martin Scorsese Nagymenők című alkotásában, de az igazán nagy ismertséget az 1999-ben az HBO-n indult sorozat, a Maffiózók hozta el számára, amelyben a főszereplő Tony Soprano végtelenül hűséges jobbkezét, Pauli Walnutsot alakította. Ezt a szerepet egyébként a legenda szerint csak azzal a feltétellel vállalta el, hogy a karaktere nem lehet áruló.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Tony Sirico (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.