A legismertebb teóriák Elvis Presley megrendezett haláláról

Néhány rajongója a mai napig azt állítja, hogy a Király valójában még mindig életben van.

Forrás: Borsonline.hu2022. 08. 23. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvis Presley, A Király 45 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án hunyt el tragikus hirtelenséggel. Halálhíre az egész világot megrázta, hiszen nők milliói hevertek a lába előtt, sármos külsejének, bársonyos hangjának és egyedi zenéjének köszönhetően. Azonban néhány rajongója a mai napig azt állítja, hogy a halála és a temetése megrendezett volt, és valójában még mindig él Elvis – aki most lenne 87 éves. Erre pedig hat okot is fel tudnak hozni – írja a DailyStar cikke alapján a Borsonline.hu.

1. Elvis titkosügynök volt

1970-ben megjelent egy fénykép, ahol Richard Nixon, az USA akkori elnöke szövetségi ügynökként esketi fel Presleyt. Ezután rajongók tucatjai állították azt, hogy Elvis évekig a Kábítószerügyi Hivatalnál dolgozott. E megbízatása során olyan információkat adott át az FBI-nak, amelyek egy nemzetközi maffia által támogatott bűnszövetkezet felszámolásához vezettek. Elvist ezért tanúvédelmi programba kellett helyezni, ami saját halálának megrendezésével járt. Ezzel szemben az igazság az, hogy Elvis imádta a rendőrségi jelvényeket, és Nixon elnöktől épp a Kábítószerügyi Hivatal jelvényét kapta meg, amikor találkoztak.

2. A maffia elől menekült

Ehhez pedig meg kellett rendezni a halálát. A valóság az, hogy 1976-ban Elvis megkérte az édesapját, hogy adja el az egyik magánrepülőgépét. Az apját viszont átverte egy szélhámos, akinek kapcsolata volt a maffiával. Végül 1 millió dollárral (mai árfolyamon 390 millió forinttal) károsította meg Presleyéket.

3. Nem tudni, mi volt a halál oka

A mai napig nem tudja senki, miért halt meg A Király. Két dolog biztos: hogy a barátnője talált rá, és a vizsgálat jegyzőkönyvét soha nem hozták nyilvánosságra. Az összeesküvésre az adott alapot, hogy az orvosszakértő két órával a boncolás megkezdése előtt azt mondta, szívrohamban halt meg Elvis. Annyi kiderült, hogy egy sor betegség gyötörte halála előtt a legendát, többek között cukorbetegség, zöldhályog és szívritmuszavar nehezítette életét.

4. Nem ő feküdt a koporsóban

Akik szerint még él Elvis, azok szentül vallják, hogy egy viaszbábu volt a koporsóban. Ez az elmélet azután született, hogy egy újságban megjelent egy kép a nyitott koporsóban fekvő halottról. A fotót valószínűleg retusálták, hogy Elvis jobban nézzen ki, mert valószínűleg annyira rossz állapotban lehetett, hogy az emberek azt hitték, egy bábut visznek körbe-körbe.

5. A sírkő-rejtély

A legenda eredeti neve Elvis Aaron Presley, de az anyakönyvi kivonatában Elvis Aron Presleyként szerepel. Egyes rajongók szerint a középső nevét direkt rosszul írták fel a sírkőre, ezzel is bizonyítva, hogy a halál megrendezett volt. Ezzel szemben a valóság az, hogy Elvis élete vége felé a bibliai Áronra (amit amerikában Aaronnak írnak) akarta megváltoztatni a középső nevét. Apja ennek tudatában íratta a sírkőre a nevet.

6. Felbukkanások

Az elmúlt 45 évben számtalan helyen vélték felfedezni a rock and roll királyát. Látták repülőtéren, gyorsétteremben, bevásárlóközpontokban. Végül egyik hasonmásról sem bizonyosodott be, hogy valóban ő lenne Elvis Presley.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elvis Presley (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.