időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Tom Hanks a filmgyártásról írt regényt

Forrás: MTI
2022.09.28. 09:23 2022.09.28. 09:43
Tom Hanks a filmgyártásról írt regényt

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, amely nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm.

A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is – sorolta a The Guardian online kiadása.

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023. májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat.

Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is

– fogalmazott.

Hanks a Hamletből idézve hozzátette: „remélem, a könyv minél többet mutat a »véletlen végzetről, vak gyilkosságról«, amely egy filmben »tükröt tart mintegy a természetnek«, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a »színészek céhébe«”.

Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Borítókép: Tom Hanks amerikai színész az Elvis című film bemutatója alkalmából rendezett fotózáson a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. május 26-án (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.