időjárás °C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

November 3-án kerül a magyar mozikba az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm

Forrás: MTI
2022.10.30. 14:24 2022.10.30. 14:30
November 3-án kerül a magyar mozikba az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző életútján kíséri végig a nézőket a 156 perces dokumentumfilm: a Sergio Leone-filmektől az Oscar-életműdíjon át az Aljas nyolcas című Tarantino-alkotásig, amelyért Morricone megkapta az Oscar-díjat – tájékoztatta a Pannonia Entertainment, a film forgalmazója az MTI-t kedden.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Tarantino az Aljas nyolcasban használt először zeneszerzőt, Morricone pedig a filmzenéhez felhasznált néhány korábban nem hallott dallamot azokból, amit még John Carpenter 1982-es A dolog című sci-fi horrorfilmjéhez írt.

A dokumentumfilm betekintést nyújt a világ körüli turnék kulisszái mögé is, felvételekkel és több interjú segítségével, köztük a rendezőével is. Olyan nagyságok, színészek, rendezők és kollégák mesélnek történeteket, mint Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

A dokumentumfilmet először 2021-ben mutatták be Velencében.

Mint írják, a rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, akivel többek között az Oscar-díjas Cinema Paradisóban dolgozott együtt a világhírű zeneszerző és akivel csaknem három évtizeden át elválaszthatatlanok voltak egymástól – áll a közleményben.

Borítókép:  Ennio Morricone (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.