November 3-án kerül a magyar mozikba az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm

A legendás olasz zeneszerző életútját bemutató dokumentumfilmet Giuseppe Tornatore rendezte.

Forrás: MTI2022. 10. 30. 14:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző életútján kíséri végig a nézőket a 156 perces dokumentumfilm: a Sergio Leone-filmektől az Oscar-életműdíjon át az Aljas nyolcas című Tarantino-alkotásig, amelyért Morricone megkapta az Oscar-díjat – tájékoztatta a Pannonia Entertainment, a film forgalmazója az MTI-t kedden.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Tarantino az Aljas nyolcasban használt először zeneszerzőt, Morricone pedig a filmzenéhez felhasznált néhány korábban nem hallott dallamot azokból, amit még John Carpenter 1982-es A dolog című sci-fi horrorfilmjéhez írt.

A dokumentumfilm betekintést nyújt a világ körüli turnék kulisszái mögé is, felvételekkel és több interjú segítségével, köztük a rendezőével is. Olyan nagyságok, színészek, rendezők és kollégák mesélnek történeteket, mint Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

A dokumentumfilmet először 2021-ben mutatták be Velencében.

Mint írják, a rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, akivel többek között az Oscar-díjas Cinema Paradisóban dolgozott együtt a világhírű zeneszerző és akivel csaknem három évtizeden át elválaszthatatlanok voltak egymástól – áll a közleményben.

Borítókép:  Ennio Morricone (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.