Terence Hill német állampolgár lett

A legendás színész anyai ágról német származású.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 12. 12:51
null
Fotó: © Dario J Laganà | www.norte.it
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Német állampolgár lett Terence Hill. Kevesen tudják, hogy a népszerű, 83 éves színész anyai ágon német származású – olvasható az Origo cikkében.

A színész a Bildnek elmondta, hogy Los Angelesben a német főkonzultól kapta meg a német állampolgárságot és az útlevelet, miután bemutatta anyja születési anyakönyvét és bizonyította a nyelvtudását. 

A színész, aki amerikai és olasz állampolgár is, elmondta, hogy a mai napig németül álmodik, és beszéli is a nyelvet, bár ritkán van alkalma gyakorolni. 

Terence Hill Mario Girotti néven született Velencében 1939-ben, apja olasz, anyja, Hildegard Thieme pedig német volt. 1942 és 1945 között éltek a szászországi Lommatzsch kisvárosában, onnan költöztek vissza Olaszországba a II. világháború után.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Terence Hill (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.