Albin 2024. március 1.
logo

Spielberg szerint Hollywood a busz alá lökte a legjobb filmeseket

Forrás: Origo.hu
2022.11.11. 10:14 2022.11.11. 13:40
Spielberg szerint Hollywood a busz alá lökte a legjobb filmeseket

Steven Spielberg ma már másként tekint a filmek streaminges forgalmazására, mint néhány évvel ezelőtt

 – idézi az Origó a The Hollywood Reporter cikkét.

A legendás rendező a The New York Times szerdai online kiadásában idézte fel, hogy amikor a Warner Bros. a pandémia miatt 2020 végén közölte, hogy új filmjeit nemcsak moziban, hanem egyidejűleg az HBO Max streamingszolgáltatásán forgalmazza, úgy érezte, mintha a stúdió „a busz alá lökte” volna kollégáit. Kifizették őket, de a mozikba szánt filmjeiket a streamingplatformon láthatta a közönség – emlékeztetett rá.

A rendező elmondta: az idősebb, moziba járó korosztály eleinte biztos megkönnyebbült, hogy nem kell ragacsos popkornon lépkednie, ha egy filmet meg akar nézni, de aztán hiányozhatott nekik a közös mozizás élménye. Spielberg szerint a nézők ma akkor érzik úgy, hogy megérte beülni a moziba, ha a film megüt egy bizonyos szintet.

A filmek dolga, hogy elég jók legyenek, hogy a nézők a végén ezt oszthassák meg egymással  

– fűzte hozzá.

Spielberg ugyanakkor arról is beszélt az interjúban, hogy The Post című, 2017-ben bemutatott filmjét, amelynek főszerepeit Meryl Streep és Tom Hanks alakította, talán többen látták volna, ha egy streamingplatformon debütál. Mint mondta, ha a pandémia után kapja a forgatókönyvet, és az Apple-nek vagy a Netflixnek forgatja le, sokkal nagyobb közönsége lett volna, mint a mozikban. 

Ennek a filmnek – mondta – több millió ember számára volt mondanivalója, és mi soha nem tudtuk volna ezeket a milliókat a moziban elérni. A dolgok elégé megváltoztak ahhoz, hogy ezt mondjam.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Steven Spielberg (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.