Spielberg szerint Hollywood a busz alá lökte a legjobb filmeseket

Ma már másképp tekint a streamingre, mint pár éve.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 11. 10:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steven Spielberg ma már másként tekint a filmek streaminges forgalmazására, mint néhány évvel ezelőtt

 – idézi az Origó a The Hollywood Reporter cikkét.

A legendás rendező a The New York Times szerdai online kiadásában idézte fel, hogy amikor a Warner Bros. a pandémia miatt 2020 végén közölte, hogy új filmjeit nemcsak moziban, hanem egyidejűleg az HBO Max streamingszolgáltatásán forgalmazza, úgy érezte, mintha a stúdió „a busz alá lökte” volna kollégáit. Kifizették őket, de a mozikba szánt filmjeiket a streamingplatformon láthatta a közönség – emlékeztetett rá.

A rendező elmondta: az idősebb, moziba járó korosztály eleinte biztos megkönnyebbült, hogy nem kell ragacsos popkornon lépkednie, ha egy filmet meg akar nézni, de aztán hiányozhatott nekik a közös mozizás élménye. Spielberg szerint a nézők ma akkor érzik úgy, hogy megérte beülni a moziba, ha a film megüt egy bizonyos szintet.

A filmek dolga, hogy elég jók legyenek, hogy a nézők a végén ezt oszthassák meg egymással  

– fűzte hozzá.

Spielberg ugyanakkor arról is beszélt az interjúban, hogy The Post című, 2017-ben bemutatott filmjét, amelynek főszerepeit Meryl Streep és Tom Hanks alakította, talán többen látták volna, ha egy streamingplatformon debütál. Mint mondta, ha a pandémia után kapja a forgatókönyvet, és az Apple-nek vagy a Netflixnek forgatja le, sokkal nagyobb közönsége lett volna, mint a mozikban. 

Ennek a filmnek – mondta – több millió ember számára volt mondanivalója, és mi soha nem tudtuk volna ezeket a milliókat a moziban elérni. A dolgok elégé megváltoztak ahhoz, hogy ezt mondjam.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Steven Spielberg (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.