Ezek a filmek menthetik meg a tomboló kánikulától

Jön Pókember, Stephen King regényadaptációja, de a telefonok hangulatjeleit is láthatjuk a mozikban.

Ficsor Benedek
2017. 06. 28. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők egyik legostobább filmje letarolta a mozikat világszerte, és a hazai kasszáknál sem talált legyőzőre. A járművekből emberszerű robotokká alakuló Transformerek ötödször kerültek vászonra anélkül, hogy a látvány mellé akár csak egy csöppnyi kreativitást is csempésztek volna a történetbe, mégsem tudja megunni a közönség. Hamarosan a teljes nézőszámot tekintve is átveheti a vezetést a nyár eddigi legnézettebb alkotásaitól, A galaxis őrzői második részétől és a Karib-tenger kalózai újabb epizódjától. Igaz, a 400 ezer nézőn is túllépő Kincsemet aligha fogják majd be a robotok. A csodaló, a hátán Andy Vajnával, legyőzhetetlen a vásznon is. Az előttünk álló két hónap azonban még komoly versenytársakat tartogat. Nekünk pedig nem lesz más dolgunk, mint beülni a mozikba, hiszen mi lehet jobb a tomboló hőségben a termek csábító hűvösénél? 

A héten mutatják be az egyik legsikeresebb animáció, a Gru harmadik részét. A történet egy virtigli főgonosz könnyfakasztó meséje, aki három árva kislány szeretetétől meglágyul, és jó útra tér.

A Gru, amellett, hogy eddigi két részével másfél milliárd dollárt hozott a Universal stúdiónak, a világra szabadította a minyonokat (vagy minionokat). Azokat a furán halandzsázó, mindig kétbalkezes sárga lényeket, akik Gru mellől kilépve saját filmet kaptak, és az előző években nem volt olyan termék, amelyet ne akartak volna eladni velük.

Nem versenyezhet ugyan a nagyfiúkkal, de a most csütörtökön bemutatandó Nyomd, bébi, nyomd könnyen kultuszfilm lehet. A történet egy hallgatag fiúról szól, akiből senki nem nézné ki, hogy amint a kormány mögé ül, kiszabadul belőle a vadállat. Pedig ő a bankrablók sofőrje, aki a legmeredekebb üldözés közben is csak a fülében tomboló zenére figyel. Egészen addig, míg egy hiba miatt vérdíjat nem tűznek ki a fejére, onnantól már ez életéért menekül.

A Wonder Woman amazonja után sem maradunk képregény-adaptáció nélkül. A jövő héten érkezik a mozikba a Pókember: Hazatérés. A genetikailag módosított pók csípte szuperhős azonban csak egy hétig uralkodhat, hiszen július közepén bemutatják a nyár igazi slágerét, amelyben minden megvan az elsöprő sikerhez: tengerpart, dagadó izmok, hatalmas keblek, nosztalgia és még David Hasselhoff is felbukkan néhány jelenetben. A Baywatch a méltán népszerű sorozatból készített mozifilm, amelyben az eredeti gondolatoknál csak a testet takaró fürdőruhákból lesz kevesebb.

Még azon a héten láthatjuk a Majmok bolygója legújabb részét, amelyben az emberszabásúak immár teljesen átveszik a hatalmat az emberek felett. Ha a világhatalmak jelenlegi vezetőire gondolunk, az ötlet nem is tűnik annyira abszurdnak.

Július 20-án mutatják be a Batman-filmek rendezője, Christopher Nolan filmjét, a második világháború egyik legfontosabb mentőakciójáról szóló Dunkirköt a főszerepben Tom Hardyval. Ugyanekkor érkezik Luc Bessonnak, Az ötödik elem alkotójának az új sci-fije, a Valerian és az ezer bolygó városa, amely vizuális orgiával és az énekesnő Rihannával csábítaná a közönséget a moziba.

Augusztus elejéig kell várnunk a horror mestere, Stephen King regényfolyamából készített A Setét Toronyra. A világok közötti pisztolypárbaj szintén nem szűkölködik a látvánnyal, a főgonosz szerepében ráadásul Matthew McConaughey bukkan fel.

Immár nincs a világnak olyan törmeléke, amelyből ne lehetne filmet készíteni. Ha nem hiszik, üljenek csak be az okostelefonok hangulatjeleiről szóló Emoji filmre augusztus 10-től. Szmájlik és szívecskék, felhúzott szemöldökök és csokornyakkendős kakik várják, akik a nyári dömpingben méltó ellenfelei lesznek a Transformereknek. Levezetésként őszig megnézhetjük még a Mamma Mia patriarchális ellenpontjaként készült és milliárdos szuperprodukcióként beharangozott Pappa Piát, főszerepben a rocknagyfaterrel, Nagy Feróval.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.