A mostani Star Wars-elővételt sem bírta a Cinema City rendszere

A legnagyobb magyar moziüzemeltető szerint mindent megtettek, amit tudtak.

Földi Bence
2017. 10. 10. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy két éve Az ébredő Erő esetében, majd tavaly a Zsivány Egyesnél is, úgy most sem bírta a legnagyobb magyar moziüzemeltető, a Cinema City Magyarország online jegyértékesítő rendszere. Pedig hétfőn este fél tízkor még azt írták, „mi már nagy erőkkel készülünk a holnapi napra”.

Az elégedetlen ügyfelek tömegei elárasztották a cég Facebook-oldalát, amelyen végül megjelent egy közlemény az eseményekről. „A weboldalunk és a pénzügyi hátteret biztosító kiszolgáló közötti kommunikáció a nagy terhelés miatt jelenleg lelassult, ezért fordulhat elő az, hogy nem kapunk időben visszajelzést a vásárlásról, viszont a jegyárnak megfelelő összeg a vásárlás indításakor már zárolásra került. Így tehát aki a jegyvásárlása során nem kapott visszaigazolást a Cinema City részéről, annak a tranzakciója sikertelennek minősül” – írta a Cinema City. Közölte, aki nem kapott jegyet, visszakapja a pénzét, valamint e-mailben megkeresi a cég. Két éve poszterrel vigasztalták a sikertelen jegyvásárlókat, magam is kaptam plakátot.

Az ügyfelek persze továbbra is dühösek, egyesek azt írják, többé nem néznek filmet a cég mozijaiban, mások amiatt panaszkodnak, hogy a Cinema City ügyfélszolgálatát nem lehetett elérni. Megint mások nem a pénzüket kérnék vissza, hanem jegyet arra az előadásra, ahová vásárolni akartak.

Kerestük az ügyben a Cinema City marketing- és PR-igazgatóját.

– Fel voltunk készülve, megerősítettük a szerverkapacitást, a pénzügyi tranzakciót kiszolgáló PayU is készült a rohamra. Amit tudtunk, megtettünk

– mondta lapunknak Buda Andrea. A gond az volt, hogy a tranzakciókra szánt időkeretet sok esetben túllépték a lelassuló rendszerek, így nem jött létre a jegyvásárlás. Állítása szerint sokkal nagyobb az érdeklődés Az utolsó Jedik iránt, mint amekkora a Zsivány Egyes esetében volt. Sőt mint mondta, a számok alapján régiós összevetésben hazánkban a legnagyobb a Csillagok háborúja rajongótábora,

Magyarországon annyi jegyet adtak el délelőtt, mint a négyszer nagyobb lengyel piacon.

A rajongókat biztosította arról, hogy nyitnak új előadásokat azonos idősávokban, így aki nem járt sikerrel első körben, lehet, hogy ugyanakkorra, de egy másik terembe tud tikettet vásárolni. Hozzátette: azokat keresik meg e-mailben, akik eljutottak odáig a jegyvásárlás folyamatában, hogy valamilyen kontaktot megadjanak.

Érdekesség, hogy a budapesti Corvin és Sugár mozikban lényegében zökkenőmentesen zajlott az elővétel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.