Földvár felé, félúton

Most Balatonföldvár polgármestere szeretne lenni Herényi Károly. Már várható volt, hogy előbb-utóbb valahol felbukkan majd a Karcsi.

2019. 07. 29. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most Balatonföldvár polgármestere szeretne lenni Herényi Károly. Már várható volt, hogy előbb-utóbb valahol felbukkan majd a Karcsi. Helyi lakosok keresték meg a közelmúltban – Kedves Herényi úr, elindulna-e a városvezetésért? –, mire ő igent mondott. Miért is ne? Kaland az élet! (2006-ban egyszer már megpályázta a polgármesterséget, ám akkor még nem volt eléggé érett a földvári lakosság.) A mostani polgármester nem végzi rosszul a munkáját, magyarázta a sajtónak nyilatkozó Herényi, csakhogy változnak az idők, a városnak ma már másfajta épülésre-szépülésre van szüksége, és ahhoz másmilyen ember kell. (Például ő.) – Van pár dolog, ami nem szimpatikus – közölte Karcsi aspiráns –, például az, hogy fizetni kell a parkolásért és a strandolásért. Ez pedig nincs rendben. Károlyt legutóbb akkor mutatta a televízió, amikor Gyurcsány Ferenc társaságában épp a tömlöcbe induló Császy Zsolt haramia búcsúünnepségén szomorkodott valamelyik börtönkapunál. Megelőzően a szocialista Lamperth Mónikával láthattuk, Kálmán Olga vendégeként azt fejtegették az ATV stúdiójában, miért szegődtek el násztabletta-forgalmazónak.

Valamikor politikával is foglalkozott a Karesz. Dávid Ibolya elnök asszonnyal karöltve előbb a sárga földig lezüllesztette, majd balra fordította, végül lenullázta Lezsák Sándor és Antall József rendszerváltó pártját, a Magyar Demokrata Fórumot. (A legvégén még az SZDSZ-szel is összebútoroztak.)

El ne feledjem: a „függetlenként” induló Herényi Károlyt a DK, a Momentum, a szocialisták és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja majd. Papírforma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.