Népképviselet

Sok jelentősége ugyan nincs, hogy mit mondott Kendernay János, csak azért idézek a Lehet Más a Politika társelnökétől, hogy újfent meggyőződhessünk a padlóra került párt szellemiségéről.

2019. 09. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok jelentősége ugyan nincs, hogy mit mondott keddi sajtótájékoztatóján Kendernay János, csak azért idézek a Lehet Más a Politika társelnökétől, hogy újfent meggyőződhessünk a padlóra került párt szellemiségéről. „Az LMP teljesítette, amit vállalt az ellenzéki együttműködés keretében, vagyis megszerezte a szükséges aláírásokat, és – ezt hallgassuk! –: választói készek arra, hogy megküzdjenek a nemzeti együttműködés rendszerének helyi szintű megbontásáért” – szavalta a nemzetbontó társelnök. Vállalták – teljesítették. Megbontották (vagy legalábbis úgy hiszik) a nemzeti együttműködés rendszerét. Bravó! Nemes küldetés, talán a Kendernay unokák is erről fognak beszélni majd egykoron: „A mi nagypapánk még nemzeti együttműködést is bontott!”

Ennél veretesebbet legutóbb a párt másik szellemóriása, Keresztes László Lóránt mondott még a nyáron. Frakcióvezető uram kijelentette, hogy az LMP a „legaktívabb, legfelkészültebb és létszámarányosan a legtöbb munkát elvégző párt”, amely „megvalósította a valódi népképviseletet”. (Valami 2,1 százalékot kaptak az uniós voksoláson.) Utóbbitól származik az a patinás gondolat is, miszerint „a parlamenti munka jelentőségét veszítette a Fidesz miatt”. (Amit úgy kell értelmezni: a két kormánypárt a hibás, amiért ellenzéki politikusok alig kaptak helyet az országgyűlésben. Meg nyilván a választók.)

Azért az ős-LMP ennél sokkal viccesebb volt. Ők még színt vittek a fellépéseikbe. Nem akadt városi köztér, aluljáró, múzeumlépcső, ahol ne fordult volna meg néhány idétlen liberálzöld aktivista cintányérral, kereplővel, harsonával. Ezeken a mai Kendernay figurákon már nevetni sem tud az ember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.