időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Megdöbbent hölgyek

Pilhál György
2020.04.24. 16:14
Megdöbbent hölgyek

Váratlanul komoly utóélete lett Szabó Tímea hétfői parlamenti felszólalásának. (Már ha „felszólalásnak” nevezhető a Párbeszéd-frakcióvezető hörgő ordítozása.)

A képviselő asszony azon akadt ki, hogy a kormány orvosi felszerelésekkel segített határon túli magyarokon; órákkal később pedig az ATV-ben közölte: mindenkit be fog perelni, aki azt állítja, hogy ő a határon túliak ellen szólt.

A kétségbeejtő honanya produkciója a szokottnál is nagyobb hullámokat vert. Nem idéznék a „hullámokból”, még saját táborából is beszóltak neki… Mi sem mentünk el szó nélkül Tímea asszony szózata mellett, aki „szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait”. Kimondtuk, ami régóta sokunk nyelvén volt: „elpusztít minden értéket, s még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson”. Jött is a szörnyülködés: „Ez az alantas támadás is megerősít minket abban, hogy közösen lépjünk fel az orbáni diktatúra ellen, és újra felhívjuk a figyelmet az emberség, a normalitás és a tisztelet alapvető szabályaira.”

Nem fogják kitalálni, kik figyelmeztettek „emberségre, normalitásra és tiszteletre”… Íme, a márkás névsor: Vadai Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó, Bősz Anett, Demeter Márta, Gurmai Zita, Hohn Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Potocskáné Kőrösi Anita, Schmuck Erzsébet, Szél Bernadett, Varga-Damm Andrea. Igen, azok a finom hölgyek, akik másfél éve a Parlamentben, majd az MTVA-székházban randalíroztak, kereplőkkel, O1G-plakátokkal hadonásztak. Most meg „mélyen meg vannak döbbenve”. Milyen különös.

Üzenem a hölgyeknek és „futtatóiknak”, szokjanak hozzá, ezentúl így lesz.

Ahogy az ő régi nótájuk, a Vörös Csepel is mondja: „nem tűrünk csendben tovább!”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.