Átlátszó humanisták

Mérgesek a magyar kormányra a „jogvédők”, mert nem működik a börtönbiznisz, nem jönnek a milliók.

2020. 07. 24. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Tanácshoz fordult minap a Magyar Helsinki Bizottság, hatálytalanítanák a kormány döntését, amellyel a kabinet az év végéig felfüggesztette a börtönviszonyokra panaszkodó elítéltek kártérítési pénzének kifizetését. Mérgesek a jogvédők, mert nem működik a börtönbiznisz, nem jönnek a milliók.

A Soros-hálózat által is támogatott műfaj lényege, hogy a börtönkörülményekre panaszkodó beutaltak különféle „humanista” felekezetek segítségével beperelik az államot. Nincs nehéz dolguk. Amint belép egy elítélt a börtönbe, nyomban feltűnik valamelyik készséges jogvédő szervezet ügyvéddel az oldalán, s felajánlja segítségét, amennyiben a kedves kuncsaftnak „problémái lennének” a benti viszonyokkal… Eddig 12 ezer ilyen eljárás történt, melyek következtében több mint tízmilliárd forint kártérítést ítéltek meg. Érdekesség: az ügyek közel negyven százalékát tíz, erre szakosodott ügyvédi iroda vitte – kaszáltak is rendesen a prókátorok. A csúcstartó, Mohácsi Ügyvédi Iroda 1880 ügyfelének több mint nyolcszázmillió forintot perelt ki az államtól. (Két olaszliszkai lincselő, Szögi Lajos tanár hírhedt gyilkosai is nyertek ilyen pereket, ők csaknem tízmilliót kaptak – az indokok között szerepelt, hogy nem süt be eléggé a nap a cellába.)

Jó lenne, ha helsinkiék tudnák, hogy „humanizmusuk” igen átlátszó, s mi itt néhány millióan igen erős tenyérviszketést érzünk, mikor arról kapunk hírt: markukba röhögő bűnözők és őket kiokosító ügyvédek milliós bánatpénzeket kapnak a magyar államtól. Tőlünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.