Speciális eset

Esedékes kirohanását ezúttal közösségi oldalán adta elő Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök.

2020. 07. 10. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esedékes kirohanását ezúttal közösségi oldalán adta elő Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök. (Ez a dobhártyára nézve humánusabb, mint a szokott élő visítozás.) A bejegyzésből megtudjuk, képviselő asszonyt felháborította, mennyire enyhe büntetést kapott minap a bíróságtól a pedofil Kaleta Gábor. Rábólintanánk a jogos kritikára, ám a honanya ekképp folytatja: „A Párbeszéd amondó: bár Orbán Viktor igyekszik eltussolni – eltussoltatni – a pedofilügyet, az nem maradhat következmények nélkül. […] A Párbeszéd kezdeményezi a büntető törvénykönyv szigorítását, egyúttal felszólítja Kaleta Gábor volt perui nagykövet keresztény-konzervatív mázzal leöntött cinkosait: nézzenek szembe tettükkel…” Itt egy névsor következik: „Orbán Viktor miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter.”

Ők lennének – Tímea asszony szerint – a pedofil ember cinkosai.

Normál esetben az ember itt felszisszenne, csak hát itt, ugye, Szabó Tímeáról van szó. Ő speciális eset. (Ápolója, kezelőorvosa is végtelen türelmet javasolna.) Olaj a tűzre, ha az ember ilyenkor bármi érdemi ellenvetést tesz: a kormánynak semmi köze az ítélethez, (…) a Fidesz épp most készül a törvény szigorítására, (…) Kocsis Máté és Deutsch Tamás is beszólt a bíróságnak, (…) Kaleta az MSZP-nél kezdte, Gyurcsány csinált belőle Los Angeles-i konzult stb.

Nem, Isten mentsen vitába szállni! Majd elmúlik a roham.

Utóirat. Nem Szabó Tímea volt az, aki 2014 februárjában azzal állt elő: jó magaviselet esetén 16 hónap után ki kell engedni a börtönből azokat az anyákat, akik megölték újszülöttjüket? (Ja, de.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.