időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Lihegnek a piros sarokban

Pilhál György
2020.10.15. 05:59
Lihegnek a piros sarokban

Most, hogy nem jött össze Szerencsen a beharangozott csillaghullás, ráadásul a lószerszámos Hadházy meg a buta Donáth Anna lebuktatta saját magát, a színművészeti egyetem maskarás randalírozói pedig lassan beletekerednek saját szigetelőszalagjaikba, az ember azt gondolná, nemsokára valami új, leleményes stratégiával áll majd elő a hatalomra spekuláló ellenzék.

De nem. Szerencsétlenek ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. A leharcolt Szél Bernadett, Hadházy Ákos duó minap már meg is hirdette következő kunsztját: a szokott helyszínre, a Kunigunda útjai MTVA-székház elé várják október 23-án a cirkuszkedvelőket. A bohócfesztivál címe: Blokád az igazságért. Frappáns.

Hát mit mondjak… Egyre halványabb, ötlettelenebb a műsor, visszaköszönnek az egy kaptafára készülő kormánymószeroló programok. Kizökkent ritmusából a jobbcsapottba beleszaladó ellenzék, zavaros tekintettel liheg a piros sarokban.

Mi lehet a baj? Hisz nemrég még olajozottan működött a recept: szervezz egy békés tüntit, ott dobj be néhány vitaindító jelszót, kelts hangulatot, provokáld a hatalmat, dudálj, sikíts, O1G-zz, aztán szaladj az ellenzéki médiához, szaladj ki Brüsszelbe!… (Még a „magyarázat” is ki volt találva: diktatúrában jogos az erőszakos ellenállás, sőt idegen beavatkozásért nyugatra szaladgálni, Orbán Viktort szapulni is jogos.) Csak hát – és ez lehet a baj – a piszok kormányzat nem hajlandó erőszakot alkalmazni. Nincs gumibotozás, nincsenek vízágyúk, lovas rendőrök. Úgy pedig nem lehet forradalmat csinálni, hogy még a hőbörgők útvonalát is szalutáló rendőrök biztosítják. Így nem ér! Renonsz!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.