Lejárt a jegye

Azt írja a Ripost, hogy Falus Ferencnek már több mint tíz éve lejárt az orvosi működési engedélye.

2020. 11. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írja a Ripost, hogy Falus Ferencnek már több mint tíz éve lejárt az orvosi működési engedélye. Vagyis a volt országos tiszti főorvos a jogszabályok értelmében már nem praktizálhat, de még egy megveszekedett receptet sem írhat föl. Ezt nyilván nem is teszi, ellenben rendületlenül osztja az észt a Klubrádióban meg egyebütt, mint jól értesült „járványügyi szakértő”. (Holott, gondolom, annyi információval rendelkezik, amennyit összeolvas magának az adás előtt.)

Falus Ferencet aligha kell bemutatni, derűs pálya áll mögötte – ha nem is feltétlenül a gyógyászat területén. Ő volt Tarlós István korábbi főpolgármester egyik kihívója a 2014-es önkormányzati választáson. Itt futott be a doktor úr, felejthetetlen perceket okozva kedves mindnyájunknak. Kampányát úgy kezdte, hogy kijelentette: megválasztása esetén még a virágok illatát is jobban fogjuk érezni a fővárosban, ugyanis megszűnik a szellemi környezetszennyezés; a szabadság és a demokrácia fővárosává lesz Tarlós bűnös Budapestje.

Majd szenvedélyesen klottgatyát öltött, és levideóztatta magát, amint egy teli vödör jeges vizet zúdít önnön fejére. Attrakciója nyomán pártokon átívelő, fergeteges röhej lepte be az országot. A mutatványos ember pillanatok alatt bevitt bennünket a magasröptű, intellektuá­lis humorba, egyik pillanatról a másikra sztárkomikussá lett, és – amint az a fenti Ripost-hírből kiderül – utóbbi pályán maradt.

Egyébként tagadhatatlanul van valami színpadért kiáltó, eredeti kisugárzás az ábrándos tekintetű Falus mulattatóban. Csak ránéz az ember, és – brrr! – úgy érzi, mintha őt magát is nyakon öntötték volna a puszta közepén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.