időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Sötétség Pomázon

Pilhál György
2020.12.29. 05:59
Sötétség Pomázon

Karácsony óta Leidinger István pomázi polgármesteren röhög a szent­endrei járás apraja-nagyja. Szó se róla, tett érte a független városvezető. „December 23-án 19-20 óra között a városháza előtt mi is kikapcsoljuk a díszkivilágítást, ezzel tiltakozva a szégyenteljes kormányzati szándék (iparűzésiadó-csökkentés – P. Gy.) ellen.” – írta emberünk még december 21-én a közösségi oldalán. És hogy bejegyzése még nagyobbat szóljon, drámai tömörséggel hozzáfűzte: „Az év egyik legsötétebb napján tett bejelentések sötét korokat idéznek.”

Az igazi sötétségről – a sajátjáról – viszont csak a következő bejegyzésében adott hírt. „Sajnos azt tapasztaltam, hogy Pomáz belvárosában sem közvilágítás, sem díszkivilágítás nincs” – panaszolta csalódottan. És miután nem volt mit lekapcsolnia, sötétben tiltakozott tovább a sötét kor ellen, amely – őt idézem –: „visszavezeti az országot a tanácsrendszerbe, annak is a legsötétebb időszakába”.

Hogy a dugába dőlt villanyoltásról maga az ötletgazda számolt be, az egyebek közt arra utal, hogy Leidinger városvezető annak idején nem állt kétszer sorba, amikor az észt porciózták. Persze nyomban beindult a polgármester elmeállapota iránt érdeklődő fergeteges kommentáradat: „Vajon hova járhatott eddig polgármesterkedni, hogy nem tűnt fel neki a közvilágítás hiánya? Valami turista ez a csóka?”, „Nem vette észre, hogy sötétedés után mindenki gyertyával jár Pomázon?” stb. Volt, aki tudni vélte, Leidinger Istvánt esténként úgy vezetik haza, amikor lejár a munkaideje.

Adódik a kérdés: ezek után világosság gyúlt-e a pomázi választók fejében?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.