A felperest meg sem hallgatták

Jópofának minősítette Pápai Gábor karikaturistának a Népszavában tavasszal megjelent rajzát a Fővárosi Törvényszék bírája.

2021. 01. 21. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jópofának minősítette Pápai Gábor karikaturistának a Népszavában tavasszal megjelent rajzát dr. Gál Zsófia Lívia, a Fővárosi Törvényszék bírája abban a személyiségi jogi perben, amelyet Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője indított az újság ellen. Sokan emlékszünk még a „jópofa” rajzra, amely Müller Cecília országos tiszti főorvos asszonyt ábrázolja, amint a keresztre feszített Jézus mellett állva azt mondja: „Alapbetegsége függőséget okozott.” (Először arra gondoltam, hogy Pápai Gábort az zavarta, hogy főorvos asszonyt már a megjelenése utáni első napokban megkedvelték az emberek – ez nagyon bosszantó tud lenni –, de nem. Más volt mögötte: Müller Cecília nyakláncán a kereszt. Ez inspirálhatta a „művészt”.) Hogy nagyobbat szóljon a provokáció, nem sokkal később a kriptobaloldali Magyar Újságírók Országos Szövetsége Az év legjobb karikatúrája címet adományozta Pápai alkotásának.

Hát most kiderült, dr. Gál Zsófia Lívia bírónőnek is tetszett a rajz. Széles mosollyal közölte a pulpitusról: nemcsak ő, az átlag magyar állampolgár (a felmérés forrását nem említette) is viccként fogta fel a Népszava-karikatúrát. Mert az egy vicces alkotás.

Én inkább dr. Gál Zsófia Lívia eljárását tartom viccesnek, aki példátlan módon úgy utasította el Vejkey Imre indítványát, hogy meg sem hallgatta a személyesen megjelent felperest. (Mindössze arról tájékoztatta, hogy a perköltséget is neki kell állnia…) Vejkey a „tárgyalás” után úgy nyilatkozott, nem hagyja annyiban, fellebbez.

Ha lenne kedvem viccelődni, javasolnám: az Atyaúristenig meg se álljon, ott komolyan veszik a Jézus-gúnyrajzot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.