Neki áll följebb

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester szimpátiagörbéje már az első munkanapján zuhanásba kezdett.

2021. 03. 20. 6:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester szimpátiagörbéje már az első munkanapján zuhanásba kezdett. Pestszentlőrinc–Pestszentimre lakossága nem értékelte az új vezetés első határozatát, mely kereken száz százalékkal megemelte a képviselői tiszteletdíjakat, s eltörölte azok plafonját. Azzal sem szerzett újabb híveket, hogy két hónapra rá az MSZP-ből a DK-ba igazolt, mondván, ott jobb az „érdekérvényesítési lehetőség” – csak azt nem tette hozzá, kinek az érdekérvényesítési lehetősége… Nos, aki eddig nem tudta, most megtudhatta: új főnökéé, Gyurcsány Ferenc DK-elnöké. Hiszen az ő keletivakcina-ellenes forgatókönyve szerint lépett Szaniszló mameluk, amikor minap azt írta közösségi oldalán: a helyi háziorvosok nem találtak jelentkezőket a Sinopharm-vakcinára, ezért a kormány elszállíttatja a készletet.

Amiből persze egyik sem volt igaz.

A kerületieket nagyon felháborította a szemérmetlen hazugság, hiszen ők elfogadták volna a kínai oltóanyagot, ám azt még csak föl sem ajánlották nekik. A ritmusából kibillent Gyurcsány-báb eleinte javítgatta a posztját, végül törölte. (Amit másnap úgy magyarázott: Fidesz-trollok érkeztek vidéki településekről, más kerületekből, sőt egyesek Oroszországból, és minősíthetetlen hangon kezdték gyalázni – fogóddzunk erősen! – a kerületi kommentelőket.) Természetesen neki áll följebb. „Hónapok óta nézzük tehetetlenül, mi, kerületiek és általában az országban minden oltásra váró, ahogy a kormány politikai, gazdasági érdekekből játszadozik a magyarok egészségével […], ma jött el az a pont, amikor azt kell mondanom: Elég volt!”

Ezt skandálja a polgármester ablaka előtt öklöt rázó virtuális tömeg is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.