Baráti kölcsön

Dobrev Klárát az ág is húzza. Alighogy kikecmergett a koronavírusból, tizenötmilliós bírságról kapott értesítést.

2021. 04. 16. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klárát az ág is húzza. Alighogy kikecmergett a koronavírusból, tizenötmilliós bírságról kapott értesítést. Jogosulatlan pénzügyi tevékenység címen szabott ki büntetést a Magyar Nemzeti Bank a Dobrev-érdekeltségbe tartozó Altus Portfólió Kft.-re, és azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a kft. pénzügyi szolgáltatást nyújtson.

Az indoklás szerint Altusék csaknem négyszázmillió forint „baráti kölcsönt” adtak mások mellett a Gyurcsány család pénzszűkébe került csókos ügyvédjének, Czeglédy Csabának. (Akit egyébként hatmilliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolnak, miután diákmunka-közvetítő céghálózata nem fizette be a költségvetésnek az általános forgalmi, illetve a személyi jövedelemadót. Népiesen szólva adót csalt.) A karitatív Klára asszonynak nem ez az első ilyen kölcsönügylete, 2018 nyarán hasonló okok miatt kellett ugyanennyit kipengetnie.

A mostani ügyben rendőrségi nyomozás folyik, Budai Gyula országgyűlési képviselő pedig ügyészségi feljelentést is tett. Nem kizárt az sem, uniós forrásokból juttattak pénzt a megszorult Czeglédynek, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalt is értesítették, vizsgálná meg a gavallér asszonyka kölcsönügyleteit.

Jut eszembe, Gyurcsányné az országjárása során nemrég a szombathelyi illetőségű Czeglédyhez is ellátogatott. Méghozzá éppen azon a napon, amikor a gyanúsított haramia betegségre hivatkozva nem jelent meg saját büntetőperén a Kecskeméti Törvényszéken. Ehhez képest a szívélyes, baráti találkozó után Klára asszony esett ágynak, a szimuláns prókátort elkerülte a vírus. Őt remélhetően a bíróság ítélete teríti majd le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.