Büszke, mint Sargentini

Maga Dobrev Klára ajánlja egy budai körzet előválasztóinak figyelmébe a DK jelöltjét, Kálmán Olgát.

2021. 04. 21. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga Dobrev Klára ajánlja egy budai körzet előválasztóinak figyelmébe a DK jelöltjét, Kálmán Olgát, mert – ahogyan írja –: „nála jobb nem történhet a II. és III. kerülettel”. Javaslatát részletezi is: „Kálmán Olga nem keveset kockáztatott, amikor 25 év televíziózást, a karrierjét hagyta maga mögött azért, hogy a média világa után a politikába is egyenes beszédet vigyen.”

Én meg Olga asszony átnyergelést megelőző „egyenes beszédéből” idézek (a riporter kérdésére – Igaz-e, hogy a politikusnak áll? – válaszolja): „Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át? Én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.”

Kapaszkodjunk az ülőgarnitúrába, hallgassuk tovább a Kálmán-portrét!

„A fővárosban már bizonyított, amikor a járvány alatt, a temérdek napi munka és megoldandó feladat mellett is takarókat vitt az Oltalom didergő lakóinak, maszkokat Óbuda szociális dolgozóinak – szavalja Klára asszony. – Kálmán Olga nem kevesebbre készül, mint hogy az előválasztáson ő váljon a közös ellenzék képviselőjelöltjévé.” (Dobrev Klára korábban egyenesen Judith Sargentinihez hasonlította védencét, mondván, ő is ugyanolyan büszke, határozott, mint a holland politikus asszony, aki „a magyarokért harcolt Orbán diktatúrájával szemben”.) Szinte hallom Gyurcsányné elcsukló hangját: Olga „egyenes beszéddel és egyenes gerinccel akarja visszaszerezni a kormány által elvett pénzt a budai szakrendelőkre.” Ami persze Cavintonért kiált – Láriferi rabolta le az egészségügyet ámokfutásának éveiben.

A laudáció végén Gyurcsányné az ingatag választókhoz szól. Szól? Figyelmeztet: „Nem lennék annak a helyében, aki [Olga] útját meri állni.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.