Pufajkaretró

Juhász Norbert „hagyományőrző” szilárd meggyőződése, hogy fölötte áll a magyar jogrendszernek.

2021. 04. 01. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Norbert „hagyományőrző” szilárd meggyőződése, hogy fölötte áll a magyar jogrendszernek, személyét egy daliás kor hagyta ránk őrlángként. Most, hogy vöröscsillag-használat miatt az Egri Ügyészség vádat emelt ellene, a Hagyományőrző Munkásőr Társaság országos parancsnoka ellen, közösségi oldalán még ironizál is: „Oly galád tettre vetemedtem, hogy merészeltem használni a nemzetközi munkásmozgalom jelképét, mely szerves részét képezi az egykori Munkásőrség szimbólumrendszere mellett egyenruházatának is. Melyet ők önkényuralmi jelképnek titulálnak.” (Merthogy az, 1993 óta törvény tiltja a használatát!)

Hősünk két esztendeje hívta életre a munkásőr-nosztalgiakört, ami azért is érdekes, mert ő maga épp abban az évben, 1989-ben született, amikor az eredeti ármádiát, az 1956-ban szervezett párthadsereget szélnek eresztették. Ehhez képest társaságának honlapja nagykanállal osztja a történelmi „ismereteket”, legyen szó Horthy Miklósról, aki „a jobboldal és a fasiszták ünnepelt hőse”, az 1956-os „ellenforradalomról” vagy a Munkásőrség megszületésének előzményeiről, visszamenőleg Marxig, Leninig, sőt a párizsi kommünig. Lényegében mindenki fasiszta, aki tőlük jobbra áll.

Juhász egy nemrégi bejegyzéséből tudjuk, hogy elvtársaival egy munkásőr- történeti múzeum létrehozásán fáradoznak. Illetve most leálltak, nem folytatják, amíg az őket molesztáló ügyészség nem kér tőlük hivatalosan bocsánatot.

Különben? Különben dühbe jönnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.