A Jobbik Hajnala

Nehéz megmondani, hogy ez a Jakab–Hajnal-együttműködés melyikükre nézve cikibb.

2021. 05. 31. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki együttműködés nagyobb dicsőségére Jakab Péter Jobbik-vezér minap hírül adta, hogy a momentumos Hajnal Miklóst támogatja az előválasztás egyik körzetében: „A magyaroknak új, tisztességes és rátermett képviselőkre van szüksége (szükségük – P. Gy.) a Parlamentben, hogy valóban rendszert válthassunk. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja fiatal kora ellenére már bizonyított. Stb.”

Bizonyított? Hogyne, azt bizonyította, hogy ő is momentumos.

Először akkor láttam a magától eltelt ifjút, amikor valami leírhatatlan gőggel bevonult az egykori Echo TV stúdiójába. Nem is a fennhéj volt igazán riasztó a nyegle emberben, inkább az a zsigeri nyomulás, ahogyan már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét. Miközben pártjának zavaros pénzügyeiről kérdezték, ő válaszadás helyett saját önálló estjébe kezdett, nemes egyszerűséggel lehazugozta a csatornát, majd a szellemi sérültek hanyag eleganciájával kivonult a stúdióból. Máskor a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak a tenyérbe mászó legény. Hogy milyen, arról csak annyit árult el: „Mi azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk.” Mit mondjak, láttunk már néhány ilyen megmutatós Momentum-akciót. Pár éve például épp Hajnal rohambrigádja volt az, amelyik az éj leple alatt Rogán Antal Fidesz-politikus kertjébe akarta önteni a korábban összelopkodott konzultációs íveket, ám a kormányra készülő kisegítő iskolások tévedésből a szomszéd kertjébe ürítették a zsákokat.

Nehéz megmondani, hogy ez a Jakab–Hajnal-együttműködés melyikükre nézve cikibb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.