A legnagyobb magyar

Gróf Széchenyi Istvánt idézte Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára pünkösd vasárnapján.

2021. 05. 25. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gróf Széchenyi Istvánt idézi Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára pünkösd vasárnapján. „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta a legnagyobb magyar, és én mélyen egyetértek vele” – írja Gyurcsány Ferenc felesége. Én meg azon merengek, miért nem nyílik meg alatta a föld. A legnagyobb magyar és Dobrev Klára…

Istenem, odafönn!

„Magyarázat” is van az idézethez: „Éppen ezért hirdettem meg a TeamDobrevet, a saját csapatomat, ami olyan tagokból áll, akik készek tenni azért, hogy visszavegyük a hazánkat a fideszes kevesektől, hogy Magyarország újra a tisztességes sokaké legyen.” És ezt a hazavisszavételt, ha jól értem Klára asszonyt, az a TeamDobrev (az Apró, Dobrev, Gyurcsány trió) fogja majd levezényelni, amelynek Szemlő-hegyi zugvillájában már eddig is oly sok magasztos gondolat indult útjára (néhány címszó: Nomentana-, Fittelina-, Altus-trükkök százai, Medgyessy-puccs, őszödi beszéd, 2006-os vérfürdő stb.). Hogy a lakosság javára nemrég felajánlott húsz vírusmaszkot már ne is említsem.

Hogy mennyire kézenfekvő a párhuzam gróf Széchenyi István és a TeamDobrev között, azon persze elgondolkodik az ember. Amennyire tudjuk, eddig még sem Klára asszony, sem a férje nem ajánlotta fel egyesztendei teljes jövedelmét a nemzetnek tudós társaság megalapítására, ahogyan nem szabályozott egyetlen folyót, nem építtetett egy megveszekedett hajógyárat, lóversenypályát, kaszinót, selyemhernyó-tenyészetet, hengermalmot és lánchidat sem. (Sőt utóbbi régóta esedékes javítását sem kezdeményezték.)

Egyedül azt ajánlották fel, hogy visszajönnének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.