időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

A legnagyobb magyar

Pilhál György
2021.05.25. 05:59
A legnagyobb magyar

Gróf Széchenyi Istvánt idézi Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára pünkösd vasárnapján. „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta a legnagyobb magyar, és én mélyen egyetértek vele” – írja Gyurcsány Ferenc felesége. Én meg azon merengek, miért nem nyílik meg alatta a föld. A legnagyobb magyar és Dobrev Klára…

Istenem, odafönn!

„Magyarázat” is van az idézethez: „Éppen ezért hirdettem meg a TeamDobrevet, a saját csapatomat, ami olyan tagokból áll, akik készek tenni azért, hogy visszavegyük a hazánkat a fideszes kevesektől, hogy Magyarország újra a tisztességes sokaké legyen.” És ezt a hazavisszavételt, ha jól értem Klára asszonyt, az a TeamDobrev (az Apró, Dobrev, Gyurcsány trió) fogja majd levezényelni, amelynek Szemlő-hegyi zugvillájában már eddig is oly sok magasztos gondolat indult útjára (néhány címszó: Nomentana-, Fittelina-, Altus-trükkök százai, Medgyessy-puccs, őszödi beszéd, 2006-os vérfürdő stb.). Hogy a lakosság javára nemrég felajánlott húsz vírusmaszkot már ne is említsem.

Hogy mennyire kézenfekvő a párhuzam gróf Széchenyi István és a TeamDobrev között, azon persze elgondolkodik az ember. Amennyire tudjuk, eddig még sem Klára asszony, sem a férje nem ajánlotta fel egyesztendei teljes jövedelmét a nemzetnek tudós társaság megalapítására, ahogyan nem szabályozott egyetlen folyót, nem építtetett egy megveszekedett hajógyárat, lóversenypályát, kaszinót, selyemhernyó-tenyészetet, hengermalmot és lánchidat sem. (Sőt utóbbi régóta esedékes javítását sem kezdeményezték.)

Egyedül azt ajánlották fel, hogy visszajönnének.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.