időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Káderhiány a Jobbikban?

Pilhál György
2021.06.28. 05:59
Káderhiány a Jobbikban?

Nem egyszerű követni a Jobbikot. Most például arról adtak hírt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében újra Bíró Lászlót indítják, ezúttal az őszi előválasztáson. Ismeretes, Bíró a tavalyi időközi voksoláson veszített kormánypárti ellenfelével szemben, holott a komplett ellenzék támogatta – dacára annak, hogy korábban vaskos antiszemita kijelentéseket tett. Budapestet például Judapestnek nevezte, a zsidókat pedig nemes egyszerűséggel tetűcsúszdásoknak, bár a voksolás előtt mindenért bocsánatot kért. „Rasszista volt, de már elmúlt” – írja egy kommentelő. (Mit is mondott a kormánypártoknak Jakab Péter Jobbik-vezér az akkori választás előtt? „Lesz itt csillaghullás! Ítéletet fognak mondani az emberek önök felett.” Nem pont így történt. A harsány csillagász a bukás másnapján be sem ment a Házba, később meg hallgatott, mint végtermék a gyepen.)

Közleményében a Jobbik most ekképp ajánlja újrázó jelöltjét: „Jobboldali, keresztény, nős emberként az időközi választás után is rendületlenül, szívvel-lélekkel küzd a borsodiakért, abaújiakért, hegyaljaiakért, Hernád-völgyiekért és taktaköziekért. […] A térség problémáit jól ismeri, hiszen ott nőtt fel, és jelenleg is ott él. […] A választókerületben élők hangja lesz a Parlamentben!”

De milyen a Jobbik-hívők hangja a duplázásról? „Nem is tudtam, hogy ekkora a káderhiány. Lehet, hogy az ottani szervezet csak egy főből áll?” – értetlenkedik egyikük. Egy másik így kesereg: „Nemcsak a kormányt, de az ellenzéket is le kellene váltani.” Nekem legjobban ez az önkritikus hozzászólás tetszett (talán Jakabig is eljut): „Nem lehet kétszer ugyanabba a cipőbe köpni.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.