Egy brancs

Mélyen hallgat a DK, hogyan lehet az, hogy Gyurcsány Ferenc egy nyíltan fajgyűlölő jobbikost támogat a baloldali előválasztás szegedi kampányában.

2021. 08. 04. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyen hallgat a DK, hogyan lehet az, hogy Gyurcsány Ferenc egy nyíltan fajgyűlölő jobbikost támogat a baloldali előválasztás szegedi kampányában. A párthoz elküldött kérdésekre nem válaszolnak, miközben a szóban forgó Tóth Péter, a Csongrád-Csanád megyei Jobbik elnöke saját Facebook-oldalán osztja meg a kampánystandjánál készült közös fotóját Láriferivel. Ő az a Tóth Péter, aki korábban azt nyilatkozta: „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”, közösségi oldalán pedig fajvédelmet követelt, megszüntette volna Szlová­kiát, „bibsizett”, emellett a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette. Arató Gergely DK frakcióvezető-helyettes magyarázata szerint az ellenzéki pártok elfogadták, hogy a Jobbik megtagadta a saját múltját, és korábbi kijelentéseiket nem tartják érvényesnek. Választóik tudomásul vették, hogy a Jobbik is az együttműködés része.

Vajon beveszi-e ezt a szegediek gyomra?

Vona Gábor, a kommunisták végleges elsöpréséért megalakult Jobbik elnöke 2009-ben hívei előtt kijelentette: „Ha bejutunk a parlamentbe, és ezzel a bizalommal visszaélünk, jöjjenek a Jobbik székházához, tüntessenek és égessék el tagkönyvüket!” (Ha ezt tették volna, talán az épület is leég.)

Jobbikosból DK-s? Hát persze. Ismerni kell a történelmet. (Legutóbb az antikommunistának sminkelt SZDSZ csinált ilyen fordulatot.) Az emberben a Terror Háza Múzeum „átöltöző szobája” sejlik fel, ahol a kisnyilas rutinosan átbújik az ávéhás uniformisba. Nekem a Tanú film smasszere jut az eszembe, aki a kegyelmet kapott Pelikánnak mondja a bitó alatt: „Egy brancs maguk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.