idezojelek

Jó hírünkért aggódik

A magyar–angol vb-selejtező futballmeccset követő tenyérbemászó ellenzéki posztok közül is kiemelkedik Niedermüller Péter elemzése.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A magyar–angol vb-selejtező futballmeccset követő tenyérbemászó ellenzéki posztok közül is kiemelkedik Niedermüller Péter elemzése. A bitcoinbányászattal is foglalkozó erzsébetvárosi polgármester szerint sikerült magunkat ország-világ előtt gyalázatosan lejáratni. Azt írja, minden válogatottmérkőzésen van néhány száz, rasszista módon viselkedő, bekiabáló, poharakat dobáló idióta, így „aligha van mit csodálkozni azon, hogy az európai sajtó ezzel a söpredékkel azonosítja Magyarországot”. Ráadásul nem szólal meg az ügyben Orbán Viktor. De ­miért nem? – teszi fel a demagóg kérdést a Gyurcsány-párti futballszakértő, majd mindjárt meg is magyarázza: „A kormány nemcsak eltűri, hanem kifejezetten védi azokat a rasszista futballhuligánokat, akik jelentős károkat okoznak hazánknak. Ezt pedig nem lehet, és nem is fogjuk tűrni.”

Nem mennék bele a kétségbeejtő ember esélytelen győzködésébe, ám annyit mindenképp idebiggyesztek: nem igazán hiteles a hazának okozott kár emlegetése egy olyan ember szájából, aki előző munkahelyéről, a Humboldt Egyetemről adóssághegyet hátrahagyva angolosan távozott, majd landolt nyomban az erkölcsi magaslat csúcsát szimbolizáló Demokratikus Koalícióban, és lett később a VII. kerület polgármestere. (Utóbbi minőségében vágott neki a bitcoinbányászatnak, majd tette utcára a 100 tagú cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t.)

Miközben Niedermüller kijelentései mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben, ő maga el sem tudja képzelni, hogy kunsztjaival épp a Fidesz-tábort erősíti. Rosszindulatánál csak a butasága nagyobb.

Borítókép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.