időjárás 11°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Jó hírünkért aggódik

Pilhál György
2021.09.06. 05:59 2021.09.06. 08:03
Jó hírünkért aggódik

A magyar–angol vb-selejtező futballmeccset követő tenyérbemászó ellenzéki posztok közül is kiemelkedik Niedermüller Péter elemzése. A bitcoinbányászattal is foglalkozó erzsébetvárosi polgármester szerint sikerült magunkat ország-világ előtt gyalázatosan lejáratni. Azt írja, minden válogatottmérkőzésen van néhány száz, rasszista módon viselkedő, bekiabáló, poharakat dobáló idióta, így „aligha van mit csodálkozni azon, hogy az európai sajtó ezzel a söpredékkel azonosítja Magyarországot”. Ráadásul nem szólal meg az ügyben Orbán Viktor. De ­miért nem? – teszi fel a demagóg kérdést a Gyurcsány-párti futballszakértő, majd mindjárt meg is magyarázza: „A kormány nemcsak eltűri, hanem kifejezetten védi azokat a rasszista futballhuligánokat, akik jelentős károkat okoznak hazánknak. Ezt pedig nem lehet, és nem is fogjuk tűrni.”

Nem mennék bele a kétségbeejtő ember esélytelen győzködésébe, ám annyit mindenképp idebiggyesztek: nem igazán hiteles a hazának okozott kár emlegetése egy olyan ember szájából, aki előző munkahelyéről, a Humboldt Egyetemről adóssághegyet hátrahagyva angolosan távozott, majd landolt nyomban az erkölcsi magaslat csúcsát szimbolizáló Demokratikus Koalícióban, és lett később a VII. kerület polgármestere. (Utóbbi minőségében vágott neki a bitcoinbányászatnak, majd tette utcára a 100 tagú cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t.)

Miközben Niedermüller kijelentései mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben, ő maga el sem tudja képzelni, hogy kunsztjaival épp a Fidesz-tábort erősíti. Rosszindulatánál csak a butasága nagyobb.

Borítókép forrása: MTI/Balogh Zoltán