idezojelek

Pálinkás a sörözőben

Nem ez az első balul sikerült éttermi politizálás.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Szokatlan közjáték vetett véget a miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter és a csatától már visszalépett Pálinkás József debreceni fórumának. A Belga étterem és söröző vezetője a rendezvény kellős közepén távozásra szólította fel a politikusokat, mondván, nem e célra foglalták le az asztalokat. A kipenderített fórumozók ezek után az utcán folytatták az igehirdetést. Az újságnak nyilatkozó Pálinkás szerint a csapláros (akinek nem tudta a pontos titulusát) meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően lépett fel, még a világítást is lekapcsolta. „Ilyen országban élünk – füstölgött a hoppon maradt politikus. – A kérdés, ilyen országban akarunk-e élni?”

Nem ez az első balul sikerült éttermi politizálás. Néhány éve a tenyérbe mászó Gulyás Márton híveivel, a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistáival a budai Várban lévő Pest-Buda vendéglőben próbált meg történelmet írni. Lefoglalták az objektumot, majd közleményben tudatták, mindez figyelmeztetés, amiért a piszok önkormányzat áron alul adta bérbe a csárdát, vagyis „a közvagyont magáncélú profitszerzésre használják”. A meghökkent pincérek megpróbálták szép szóval kitessékelni őket, sikertelenül. A kihívott rendőrök pedig megállapították, nem történt jogsértés, szalutáltak, majd elmentek. Az elmaradt intézkedés persze legjobban a piros fejű Marcit bosszantotta, aki titkon valami jól fotózható rendőrrohamban reménykedett. (A folytatás még keservesebb lett, a távozó személyzet rázárta az éttermet a megszállókra, a megszeppent kommandó csak késő este szabadult ki.) 
A két történetben közös, hogy az érintettek mindkettő mögött a Zorbánt sejtik.

(A borítóképen Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, atomfizikus, az MTA tagja. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.