idezojelek

Tüskék a talpunkban

Niedermüller Péter DK-alelnök és bitcoinbányász szerint „a magyar miniszterelnök bizalmatlanul, bizonytalanul, görcsösen előredőlt felsőtesttel, mosolytalanul néz Ferenc pápa szemébe".

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy kellően árnyalt képet kapjunk Ferenc pápa látogatásáról, a Demokratikus Koalíció prominensei sietnek a segítségünkre. Tőlük szemezgetek.

Niedermüller Péter DK-alelnök és bitcoinbányász arra hívja fel a figyelmet, hogy „a magyar miniszterelnök bizalmatlanul, bizonytalanul, görcsösen előredőlt felsőtesttel, mosolytalanul néz Ferenc pápa szemébe. Aki viszont barátságosan, kedvesen, biztatóan mosolyog.” Hősünk ebből vezeti le elméletét, miszerint a magyar kormány kereszténynek nevezi magát, ám épp a kereszténység legalapvetőbb értékeit és nor­máit tapossa sárba. „De ennek rövidesen vége. És lesz majd ennek az országnak olyan kormánya, amely nem szajkózza naponta a kereszténységet, de politikájában annak elveit követi.” (Egy kommentelő sarkosan értékel: „A Sas-kabaréból is kifütyülnének, te, rágcsálóábrázatú Humboldt-menekült! Hogy omlana rád a bitcoinbánya!”) A vállaltan ateista Vágó István is előállt a maga savanyú szőlős szentbeszédével: „Végignézve Ferenc pápa külföldi látogatásait, nem az az ember benyomása, hogy ezek »baráti vizitek« lettek volna. […] Sokkal több az olyan ország, ahol valamilyen társadalmi feszültség volt kitapintható, ezek csillapítása lehetett a célja az apostoli utaknak.”

Természetesen megszólalt a túlbérmálkozott pártelnök is (aki annak idején kormányfőként nem audiencián járt II. János Pál pápánál, hanem, mint hangsúlyozta: „tárgyalt” a szentatyával). Most is érdekeset mondott: „Magyarország nem keresztény, hanem demokratikus jogállam.” Ez azért meglepő, mert eddig azt hallottuk tőle, hogy diktatúrában élünk.
Helyettem is szól a DK-sokat értékelő kommentelő: „Tüskék vagytok a nemzet talpában.”

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.