időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Városháza a Vaterán

Pilhál György
2021.11.16. 05:59 2021.11.16. 18:08
Városháza a Vaterán

Hogy meg ne feledkezzünk a reménytelen hazugságspirálba tekeredett Karácsony Gergelyről, a minap ezzel a bejegyzéssel állt elő az ambiciózus főpolgármester: „Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?” (Egy komment: „Disztingválj, Gergő! Felteszed a Vaterára a Városházát, és baromságokat facebookozol.”)

Én inkább arról olvasnék egy kiadósabb Karácsony-bejegyzést, hogy mekkora összeget tett ki az ő kampánybüdzséje az előválasztási hercehurca során. Mert az nem vitás, hogy ő költötte messze a legtöbbet a kormányfőjelölt-jelölt fesztiválon – ahonnan aztán farokbehúzva kisunnyogott. A Mandiner.hu azt írja, hogy a főpolgármester hóna alá nyúló felekezetek (Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület, Mindenki Budapestért Egyesület, Budapest Főváros Önkormányzata, Párbeszéd Magyarországért és egyéb csókosok) közel 145 milliót vertek el Gergőnk Facebook-oldalán – csak a miniszterelnök-jelölti kampányra 114 millió ment el…

Erről sajnos nincs Karácsony-bejegyzés.

Más. 1919-ben éppen ezen a napon, november 16-án vonult be a fővárosba „fehér lován” a Nemzeti Hadsereg vezére, Horthy Miklós. Nyeregből elmondott beszéde a budapestiekhez szólt: „[…] ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit, és vörös rongyokba öltözött. Ez a város […] egy év alatt elprédálta összes javainkat.”

Memória, magyarok!

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)