időjárás 10°C Zalán 2023. március 30.
logo

Még egy aspiráns

Pilhál György
2021.12.22. 05:59 2021.12.22. 10:46
Még egy aspiráns

Hogy a kétségbeejtő Márki-Zay Péter ámokfutása vagy saját, túlméretezett ambíciója az oka, nem tudni, mindenesetre tény: Varga-Damm Andrea, a Reformerek párt frontembere is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. A karakán asszonyka úgy látja, miután a baloldal nem tudja leváltani az Orbán-kormányt, ő is elindul az áprilisi választáson. (Elképzelem a pánikot a Fidesz-központban.) 

A részletekről a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt az egykori jobbikos politikus: „Már 2020-ban azt mutatták a felmérések, hogy a 26. legnépszerűbb politikus vagyok. Ahhoz képest, hogy csak öt éve politizálok, ez egy igen jó hely.” Azt is hozzátette, hogy a baloldali politika mára a milliárdosok kampányává züllött, vagyis ha nyerne is az összefogás, csak csöbörből vödörbe jutna az ország.

Andrea asszony már a Reformerek tavaszi megalapításakor is érdekeseket mondott: „Méréseink azt mutatják, hogy a szavazni vágyók 12 százalékát érdekelné egy Varga-Damm-féle párt. […] Az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép. A szlogenünk ennek megfelelően így szól: Garancia a szebb jövőért!” (Hogy aztán ettől tűzbe jöttek-e a tanácstalan választók, arról nem kaptunk híreket. Mindössze Varga-Damm Andreához címzett kommenteket ismerünk – de azokból talán nem idéznék.)

Bennem valamiért az a három évvel ezelőtti tüntetés képe él, amelyen haragos tekintetű, fehérsapkás demokrata lányok, asszonyok tiltakoznak a lelketlen kormány „rabszolgatörvénye” ellen. Az egymásba kapaszkodó amazonláncban – Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó és mások mellett – Varga-Damm Andrea is ott dacolt. Egy szem a láncban.

Borítókép: Varga-Damm Andrea független képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 28-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.