idezojelek

Lőporoshordó-szónokok

A háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti. Kezdődött azzal, hogy Márki-Zay Péter előállt orvosért kiáltó követelésével: Magyarország rögvest küldjön katonát, fegyvert meg ágyúgolyót a hadban álló Ukrajna megsegítésére, mert ez a minimum egy NATO-tagállamtól. 

Nagyjából ugyanerről beszélt minap egy rég levitézlett honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc is. A szocialista anyaszomorító azon háborgott, miért nem küldünk legalább töltényeket az ukránok gyámolítására. Milyen jól lehetne azokkal oroszokat lőni. Legújabban a Jobbik alelnöke, az ÁFÉSZ-mosolyú Potocskáné Kőrösi Anita háborodott fel a „tétlenkedő” magyar kormány ellen. A puskaporos asszonyka egyik vidéki fórumán arról beszélt, ő bizony katonákat küldene Oroszország ellen. Igaz, megnyugtatásul hozzátette: nem a gyermekeinket, unokáinkat akarja a háborúba küldeni, csak „azokat a NATO-szerződés szerinti sorá… vagy milyen… hadköteles… hivatásos katonákat, akiknek ez a dolguk.” (Mintha azok nem valakiknek a gyermekei, unokái lennének…)

Pár esztendeje a hadügyekben szintén jártas Fekete-Győr András Momentum-elnök fektette meg a derűre fogékony publikumot, amikor kijelentette: csak akkor lesz hajlandó találkozni Putyinnal, ha az orosz elnök kivonja csapatait Ukrajnából. (A Kreml reagálását nem ismerjük, ellenben a szűk legényt azóta elzavarták a sajátjai.)

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Kovács Attila)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.