idezojelek

Lefagyasztott klímaígéret

Karácsony Gergely ígéretei csak a megválasztásáig szóltak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

A BKV idei, 26 milliárdos veszteséget tartalmazó üzleti tervében már nem is szerepel, hogy légkondit szereltetnének a 3-as metró kocsijaiba. Karácsony Gergely ígéretei csak a megválasztásáig szóltak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester pechjére televíziós kollégák jó múltkor előbányászták azt a 2017-es riportot, amelyben Karácsony szöttyedt párttársai szaunához öltözve, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal („Tarlós-szauna” stb.) bohóckodnak a szerelvények klimatizálását követelve a hármas metró egyik kocsijában. A parádé végén Karigeri ájtatosan kijelentette: városvezetőként véget vet az áldatlan állapotnak.
Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem – egyik alvezére a sok közül, a kétségbeejtő Dorosz Dávid „klímavédelmi” helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Arról hebegett, hogy a klímaberendezéseket momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni. Főpolgármester úr pedig magyarázatképp ezt írta közösségi oldalán: „A kormányzati álhírgyárban nincs szünnap […] Az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miat­tuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg a 3-as metrón.” Hogy mit írt a kormánysajtó? Például azt, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénz (kormányzati támogatás plusz Tarlós-örökség) a városháza kasszájában van, csupán azt másra kívánja használni a Karácsony-kompánia – alighanem a felduzzasztott főpolgármester-helyettesek és a népes „szak­értői csapat” díjazására. (Azóta már mindent eltapsoltak – P. Gy.)
Ha klíma nem is, nyár idén is lesz.

Borítókép: Az M3 metró déli szakaszának felújításának átadása (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.