idezojelek

Vákuum

Ujhelyi István arról tájékoztat, a Fidesz körül elfogyott a levegő. A kommentelő viszont úgy látja, a vá­kuumos Pityunak lenne szüksége lélegeztetőgépre.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 07. 18. 5:59

„Háromszázhatvanegyedik alkalommal kongatom a harangokat, és teszem, ameddig szükség mutatkozik rá” – magyarázza Ujhelyi István, az MSZP egyetlen, Brüsszelbe delegált őrlángja. (Elképesztő vákuum lehet Pityu fejében, nem tett jót neki a rengeteg harangozás – de hát ez a mániája szegénynek…) Most éppen amiatt szaladt föl a toronyba, hogy tájékoztassa a nemzetet: „A NER kezd meg-megrogyni saját hazugságai­nak súlya és tarthatatlansága alatt, és bár ideig-óráig még talán meg tudja vezetni a lakosság egy részét a nekik felfestett kamuellenségek képével, de rövidesen mindenkinél be fog kopogtatni a valóság.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A költői képet rövid szeminárium követi: „Háborús infláció, ez az új, mindenre bevethető bűvészkifejezés, amellyel magyarázni próbálják az egyre durvább megszorításokat és pénzbehajtásokat a választóknak, (…) vagyis hogy minden rossz kizárólagos oka a háború és Brüsszel.” A rétor szerint az illiberális állam eddig sem a szociális érzékenységéről, a kirekesztettek, a bajba kerültek megsegítéséről volt ismert. Hősünk legderűsebb mondata a Hírcsárda álhírportálon is megállná a helyét: „Épp ideje lenne, ha a kormány legalább részben megvalósítaná az MSZP létbiztonság-csomagját, amely a leginkább rászorult társadalmi csoportoknak jelentene rapid és válságálló segítséget az egyre élesedő szociális krízisben.” Ujhelyi arról tájékoztat, a Fidesz-kormánynak annyi, elfogyott körülötte a levegő. Konyec. A kommentelő viszont úgy látja, inkább a vá­kuumos Pityunak lenne szüksége lélegeztetőgépre.

Meg ápolóra: „Ha Orbán Viktor ingyen sört és örök életet osztogatna, akkor sem tudná úgy aktivizálni a Fidesz-szavazókat, mint ez a bomlott harangozó.”

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.