„Kínos kudarc a baloldal mai tüntetése!” + videók

Deák Dániel: A magyarok nem mennek ki annak a baloldalnak a tüntetésére, amelyik minden szankciót támogatott.

Magyar Nemzet
2022. 07. 16. 18:07
tüntetés KATA Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos kudarc a baloldal mai tüntetése!

– emelte ki legújabb Facebook-posztjában Deák Dániel politikai elemző.

Mint írta, a hat baloldali párt közös miniszterelnökjelöltje, Márki-Zay Péter a kampányban is gyakran hangoztatta, hogy az emberekkel kell megfizettetni a háború árát, így nem csoda, hogy a magyarok nem mennek ki annak a baloldalnak a tüntetésére, amelyik minden az elszabaduló energiaárakhoz vezető, elhibázott szankciót támogatott.

Jó látni, hogy a magyarok nem ülnek fel a hergelésnek. Jó látni, hogy kitartunk!

– tette hozzá Deák Dániel.

A Telex tudósítása szerint a demonstráció – melyen a bukott miniszterelnök-jelölt is felszólal majd – félóra csúszással kezdődött, de így sem lettek többen a tüntetők: nagyjából 1000-1500 résztvevő gyűlt össze. A telexes újságíró beszámolója szerint nagyjából 16:45-kor „elkezdtek érkezni az emberek a képviselői irodaház előtti rakpartszakaszra. A színpad előtt sajtómunkásokkal együtt lézengenek maximum százan uniós és magyar zászlókkal. Páran fentről a rakpart korlátjáról nézelődnek”. A Mandiner kiemelte, hogy a tiltakozásra egyébként előzetesen is csak néhány százan jelezték a részvételi szándékukat. Később a rendőrség a honlapján azt közölte: a gyűlésről távozó emberek kisebb csoportja felment a Margit-hídra és a pesti hídfőnél elfoglalta az úttestet. A tömeg később elindult a Nyugati-tér felé, akadályozva a 4-es és 6-os villamosok közlekedését is.

Mint arról tegnap írtunk, a napok óta zajló, kis létszámú demonstrációk Budapesten kezdenek végképp elerőtlenedni. Tegnap újból az Erzsébet hídra hívta a tüntetőket – legalábbis névlegesen – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Hiába lépett színre a vicces nevű párt, úgy tűnt, jócskán veszített a lendületéből a tüntetéssorozat. Terveik szerint a tegnapi demonstrációt is bár a parlamenten kívüli Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezte, de ahogy az eddigi napokban is, valójában feltehetően Gyurcsány Ferenc és ifjúsági tagozata, a Momentum áll a tüntetés mögött. Az Origó hívta fel a figyelmet arra, hogy csütörtökön, az Erzsébet hídon tartott tüntetésen egy nő többször megütött egy rendőrt, egy férfi pedig teli szemeteszsákot dobott egy rendőrautóra. A rendőrök több embert is igazoltattak.

A Hírtv kiemelte, hogy feltehetőleg az egyik ilyen dzsemborin készült az a felvétel, amelyen az látható, hogy egy zavartan viselkedő fiatal lány közelít a rendőrsorfal felé, miközben durva szitokszavakat használ. A rendőrök rendkívül higgadtan tűrték a feléjük áramló szitoközönt. A Hírtv tudósítása megjegyzi, hogy mikor ez nem segített, a fiatal lány táncolni és vetkőzni kezd a rendőrök előtt, egy társa pedig megjegyzi, hogy a rendőrök nem is férfiak. Mikor a táncolás-vetkőzés sem vált be, újabb szitkok, és sértegetések következtek, majd véget ért a felvétel.

Készült csütörtökön egy másik felvétel is, amelyen egy magából teljesen kivetkőzött, fiatal nő ököllel fenyegeti, visítva szidja a rendőröket, miközben többen hasonló hangnemben buzdítják. Később kiderült, hogy az RTL Klub egyik sorozata, az Éjjel-Nappal Budapest egyik szereplőjéről van szó, Kíráról, vagy más néven Kikiről, aki a Blikk szerint kiválóan felismerhető a felkarján látható tetoválásról.

Borítókép: Tüntetés a rakparton (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.