Kifulladóban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tüntetése: pár száz ember próbál káoszt csinálni

A napok óta zajló, kis létszámú demonstrációk Budapesten kezdenek végképp elerőtlenedni. Pénteken újból az Erzsébet hídra hívta a tüntetőket – legalábbis névlegesen – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Előbb Gyurcsány toborzott, majd az ifjúsági tagozatát, a Momentumot küldte ki az utcára. Ezt követően lépett színre a vicces nevű párt, de úgy tűnik, jócskán veszített a lendületéből a tüntetéssorozat.

Forrás: Origo2022. 07. 15. 20:32
tüntetés KATA Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstrációt a parlamenten kívüli Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezte, de ahogy az eddigi napokban is, valójában feltehetően Gyurcsány Ferenc és ifjúsági tagozata, a Momentum áll a tüntetés mögött. A tervek szerint ismételten lezárnák szakaszosan a hidat, ezzel próbálnak káoszt csinálni. 

A pénteki tüntetést 6 órára hirdették meg, de fél 7 körül csak néhány tucat ember lézengett a hídnál. Este 8 órára ugyan nőtt a „tömeg”, de alig pár százan vannak, láthatóan annál is kevesebben, mint a csütörtöki tüntetésen. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csütörtöki, Erzsébet hídon tartott tüntetésen egy nő többször megütött egy rendőrt, egy férfi pedig teli szemeteszsákot dobott egy rendőrautóra. A rendőrök több embert is igazoltattak – írta az Origó. 

 

 

Borítókép: A Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett demonstráció résztvevői az Erzsébet hídon (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.