időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Egy muzikális polgármester

PILHÁL GYÖRGY
2022.11.23. 05:59 2022.11.23. 08:37
Egy muzikális polgármester

„Mára a Rumbach-zsinagóga Erzsébetváros igazi, csodálatos kulturális és művészeti centrumává vált” – áradozik közösségi oldalán Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. „Ezen a héten a Fesztiválzenekar adott három felejthetetlen koncertet Fischer Iván vezényletével. […] Csak ültem és hagytam, hogy a zene elvigyen magával, hagytam, hogy elhitesse velem, van még értelme az életnek.” Majd természetesen jön az ellenpont.

„Hiába tombol a háború a szomszédban, hiába a félelem a sötét és hideg téltől, a rettegés az elszegényedéstől, hiába a primitív kormányzati hazudozás […], ilyen estéken különösen büszke vagyok arra, hogy Erzsébetváros polgármestere lehetek.”
Az átlényegült kerületvezető csupán azt felejtette el megemlíteni az ünnepi bejegyzésben, hogy a szóban forgó Rumbach-zsinagóga korhű rekonstruálásához szükséges 3,2 milliárd forintot a Miniszterelnökség, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma állta. (Igaz, arról sem ír, hogy míg tartottak a munkálatok, ő sem volt rest: utcára tette a kerületében működő 100 Tagú Cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t.) Már megszoktuk, hogy Niedermüller Péter kijelentései mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben. De nincs ezzel semmi baj, hiszen a DK-szellemóriás kunsztjai épp a Fidesz-tábort erősítik. Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért főnökének hajdani veretes szózata jut eszembe: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Borítókép: Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.