idezojelek

A kisnyilas ötlete

Szankciókat javasol Orbán Viktorral szemben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Szankciókat javasol Orbán Viktorral szemben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke. „Az EU már jó ideje szankciókkal sújtja az orosz vezetést és a hozzá közel állókat. Helyes. A minap rács mögé került pár korrupt uniós politikus és a segítőik is. Helyes. De akkor Orbán és a fideszesek miért élvezhetik még mindig a vagyonukat és az európai biztonságot, miközben Európa esküdt ellenségei és orosz ügynökök? Itt az ideje, hogy az EU Orbánt és bandáját is szankciókkal sújtsa.”

Érdekes gondolatsor egy olyan embertől, aki párttársaival 2012 telén egy budapesti nagygyűlésen a tagság frenetikus éljenzése mellett EU-zászlót égetett. (Pár hónapra rá a parlament egyik ülésén pedig nyilvános listát követelt a zsidó képviselőkről.)
Egy olyan ember javasol uniós szankciókat a magyar miniszterelnök és hívei ellen, aki aktív részese volt saját pártja arculatának felszámolásának, aki cimboráival a markánsnak induló „Csak a nemzet!” felekezetből egy gerinceltávolító műtéttel Gyurcsány-komálós Jobbikot csinált. Azóta így fogalmazza meg a párt új ars poeticáját: „Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, de az ördög öreganyjával is, ha szükséges.” A mai Jobbik leginkább a Terror Háza Múzeum átöltözőszobájára emlékezteti az embert. Arra a helyiségre, amelyben a megélhetési kisnyilas átbújik az ávéhás uniformisba.

Nincs vitám a pártból nemrég kilépett Murányi Leventével, a Jobbik „ötvenhatosával”, aki Gyöngyösi Márton elnökké választásakor nemes egyszerűséggel CIA-ügynöknek és nemzetárulónak nevezte a gerincét veszített új pártvezetőt. Stimmel.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.