időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Surányi is velük van

Pilhál György
2023.04.17. 04:59 2023.04.17. 05:40
Surányi is velük van

Csak akkor van esélyünk a kormányváltásra, ha hiteles alternatívát tudunk felmutatni, milyen országot szeretnénk – írja közösségi oldalán a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum minapi konferenciájáról tudósító kontinensanya, Donáth Anna. 

Arról merengtek az egybegyűltek, milyen új gazdasági modellben lelnék örömüket, mert ez a mostani nem tetszik.

 (A választóknak igen, de erről nem esett szó.)

Az eseményen monetáris személyiségek is felszólaltak, például Surányi György és Bojár Gábor. (Surányi „gazdasági modelljére” máig emlékszünk: pénzügyminiszterként – az ország kiárusítása keretében – eladta a jegybank aranykészletének zömét. Bojár milliárdos meg azzal a veretes beszédével hívta fel magára a figyelmet, amelyben közölte, Orbán Viktor tudatosan zülleszti le az oktatást, ugyanis minél képzetlenebb a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre.) A közönség is bekapcsolódott abba a kerekasztal-beszélgetésbe, hogy mire kellene elkölteni a befagyasztott EU-s pénzeket. 

Vajon azt megkérdezte-e valaki, miért blokkolná az országnak járó milliárdokat a brüsszeli magyar ellenzék?

 (Hogy jönne rájuk a szükség!)

Ismeretes, Donáth Anna és hívei egy ellenzékre szabott „jogállamiságot” szeretnének. 

Olyat, amelyben az Európai Bizottság nem a Fidesz-kormánynak, hanem egyenesen a vállalkozóknak, a civileknek és az önkormányzatoknak küldené a pénzt.

Ez szerintük rengeteg haszonnal járna: átutalási költségeket spórolna az unió, a pénz nélkül maradt Orbán-kormány megbukna, a momentumosoknak pedig nem kellene több kordont bontaniuk. Már vízhólyagos a tenyerük.

Borítókép: Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke (Fotó: MTI/Marjai János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.