idezojelek

Surányi is velük van

A volt jegybankelnök „gazdasági modelljére” máig emlékszünk: pénzügyminiszterként – az ország kiárusítása keretében – eladta a jegybank aranykészletének zömét.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Csak akkor van esélyünk a kormányváltásra, ha hiteles alternatívát tudunk felmutatni, milyen országot szeretnénk – írja közösségi oldalán a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum minapi konferenciájáról tudósító kontinensanya, Donáth Anna. 

Arról merengtek az egybegyűltek, milyen új gazdasági modellben lelnék örömüket, mert ez a mostani nem tetszik.

 (A választóknak igen, de erről nem esett szó.)

Az eseményen monetáris személyiségek is felszólaltak, például Surányi György és Bojár Gábor. (Surányi „gazdasági modelljére” máig emlékszünk: pénzügyminiszterként – az ország kiárusítása keretében – eladta a jegybank aranykészletének zömét. Bojár milliárdos meg azzal a veretes beszédével hívta fel magára a figyelmet, amelyben közölte, Orbán Viktor tudatosan zülleszti le az oktatást, ugyanis minél képzetlenebb a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre.) A közönség is bekapcsolódott abba a kerekasztal-beszélgetésbe, hogy mire kellene elkölteni a befagyasztott EU-s pénzeket. 

Vajon azt megkérdezte-e valaki, miért blokkolná az országnak járó milliárdokat a brüsszeli magyar ellenzék?

 (Hogy jönne rájuk a szükség!)

Ismeretes, Donáth Anna és hívei egy ellenzékre szabott „jogállamiságot” szeretnének. 

Olyat, amelyben az Európai Bizottság nem a Fidesz-kormánynak, hanem egyenesen a vállalkozóknak, a civileknek és az önkormányzatoknak küldené a pénzt.

Ez szerintük rengeteg haszonnal járna: átutalási költségeket spórolna az unió, a pénz nélkül maradt Orbán-kormány megbukna, a momentumosoknak pedig nem kellene több kordont bontaniuk. Már vízhólyagos a tenyerük.

Borítókép: Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke (Fotó: MTI/Marjai János)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.